Airbag на сторожі безпеки водія і пасажирів авто

Сьогодні подушки безпеки в автомобілі - одна з тих складових, яка багато в чому формує ціну на це саме авто. І не дивно, адже вважається, що чим більше їх - коли не тільки водій захищений буквально з усіх боків (фронтальні, бічні, колінні, шторки, задні), але і пасажирські крісла обладнані airbag - тим вище «КПД» машини в нестандартних дорожніх ситуаціях.

Так, звичайно, подушки безпеки покликані рятувати і роблять це справно в більшості ДТП (ймовірність загибелі людей знижується на 20-25%), втім є й зворотна статистика. У ряді випадків даний аксесуар не виконує своїх функцій зовсім, або ж виконує, але вкрай незадовільно.  Так що експерти рекомендують автовласникам більш уважно ставиться до цього елементу системи пасивної безпеки, а на сайті https://autocrash.ua/shop/ ви зможете замовити в Одесі послугу професійного відновлення airbag і інших систем безпеки в авто.

Сьогодні поговоримо про деякі моменти, пов'язані з їх експлуатацією.

Перше і головне

Якщо вас спіткало таки «влетіти» в історію на дорозі і подушки безпеки спрацювали, то вони підлягають відновленню. Природно, мова йде про випадки, коли саме авто може бути відремонтовано.

При цьому варто врахувати, що навіть при незначній аварії вирішувати задачу самостійно не рекомендується. Допомога в цій справі професійних майстрів необхідна. З тієї простої причини, що ремонт повинен здійснюватися, як то кажуть, «під ключ». Адже інакше система надалі справно функціонувати не буде.

Алгоритм дій? Фахівці відзначають основні кроки, які виконуються при відновленні подушок безпеки: прошивається блок srs, розбираються і відновлюються деталі, заряджаються подушки безпеки новими піропатронами, ремонтується торпедо. 

Другий момент

В подушок безпеки є терміни придатності. Про які терміни йдеться мова? У кожного виробника вони свої, але в середньому - це 10 років в залежності від класу автомобіля. У зв'язку з цим фахівці радять зробити важливий висновок: якщо ви купуєте потримане авто «поважного віку» або ваше власне вже перетнуло певний віковий рубіж, потрібна перевірка працездатності airbag. Заради власного ж благополуччя варто довірити вирішення завдання сертифікованим СТО, оснащеним обладнанням для проведення відповідної діагностики. Адже в даному випадку мова йде не тільки про можливу заміну подушки, але і перевірці працездатності датчиків, а також електричного кола.

Чому це так важливо? З тієї простої причини, що навіть найменша помилка, допущена при установці airbag, або ж минулий термін експлуатації, може призвести до відмови системи в цілому. Чи треба говорити, що така помилка може стати фатальною в надзвичайній ситуації на дорозі?

По-третє: відзначимо, що система подушок безпеки в авто - «штука» вельми делікатна. І невеликі неполадки можуть вивести її з ладу. Хороша новина в тому, що вона вміє з водіями спілкуватися. Якщо система хоче щось донести до «керманича» - загоряється і не гасне лампочка «AirBag». Причин тому може бути декілька, як серйозних, які доведеться вирішувати майстрам СТО, так і нівелює «тут і зараз». В основних значаться:

  • при самодіагностиці система визначила пошкодження тканинних мішків. Як лікувати? Виключно заміною airbag і подальшим скиданням налаштувань ЕБУ.
  • в разі закінчення терміну експлуатації подушок також загоряється «AirBag». Цю проблему, нагадаємо, теж варто вирішувати за допомогою майстрів автосервісу, оснащеного відповідним обладнанням.
  • палаюча лампа «AirBag» може свідчити і про недостатню напругу в бортовій мережі через розряджений АКБ. Тут вихід з ситуації більш простий - акумулятор заряджаємо, а настройки скидаємо.
  • «AirBag» однозначно «кричить» в разі поломки блоку управління. Тут єдиний шлях вирішення - проблеми - поїздка на СТО.
  • лампочка апріорі загоряється і тоді, коли згорає запобіжник, що за неї відповідає. Що робити? Міняти.
  • поява помилки і спрацьовуванням «AirBag» можуть стати і проблеми, пов'язані з порушенням її цілісності, окислення контактів, обриви і т.д. не дозволять системі провести самодіагностику і вона сигналізує про це.
  • крім того, коли LED може повідомляти і про те, що будь-які ремонтні роботи, що проводяться в салоні, здійснені неправильно; або ж після миття-прибирання, їзди по бездоріжжю і т.д. від'єдналися клеми, датчики, запобіжники;
  • і, мабуть, найшкідливіший варіант подій, коли загоряється лампочка «AirBag»: подушки безпеки діють в злагоді з ременями безпеки, так що система може реагувати на те, що вони не пристебнуті. Однак варто врахувати, що лампочка «AirBag» може спалахнути і якщо замки ременів несправні, тоді, звичайно, без втручання ремонтників не обійтися.