Види і особливості експлуатації холодильних шаф

Таке обладнання, як холодильна шафа необхідна торговельним підприємствам і магазинам для зберігання товару. Це промислова техніка для охолодження, заморозки продуктів або демонстрації напоїв, яка здатна працювати в режимі низької температури або охолодження, без заморозки.

Виробники холодильного обладнання розробляють та подають нам різні моделі. Для бізнесу можна придбати інноваційну конструкцію або з мінімальним функціоналом.

Але як же не помилитися при покупці? Адже це дорога техніка. І, хочеться, щоб вона служила багато років. У статті ми розповімо про різновиди, ціни і особливості моделей холодильних шаф, а вигідно замовити сучасний функціональний шкаф холодильный ви зможете на сайті apach.com.ua.

 

Скляні, глухі дверки, шафи-купе

Холодильні шафи зі скляними дверима виглядають дуже красиво. Це високі конструкції, призначені для магазинів, пивних закладів. Перевага скляних дверей в тому, що за ними видно асортимент. Зазвичай за склом зберігаються прохолодні напої, вина, пиво та ін. Встановлюють ці шафи в торгових залах. Для безпеки на дверях є замок, який відкриває тільки продавець.

Усередині завжди плюсова температура, так як під склом містять продукцію, яка не потребує заморозки. Її лише охолоджують.

Шафи з глухими дверцями частіше встановлюють в павільйонах, їдальнях, дошкільних та навчальних закладах. Ця конструкція з щільними дверима, за якими не видно вміст. При покупці треба уважно оглядати внутрішню і зовнішню сторону дверей. На ній не повинно бути вм'ятин і подряпин.

Такі конструкції, як шафи-купе, більш сучасні. Вони з'явилися всього кілька років тому. На відміну від стандартних «побратимів», шафи-купе більше за розмірами. А двері не розчиняються, а відсуваються. Якщо це дводверний варіант, то полотна розсуваються в різні боки.

Класичні чи вбудовані

Класичні конструкції - це звичайні прямокутні шафи з одинарними розпашними дверцями. Їх ще називають «стійками». Кілька років тому в магазинах можна було побачити тільки ці моделі. Вони коштують дешевше інших. Але, знову ж таки, ціна залежить від розміру, кількості полиць і режиму заморозки. Якщо ви хочете купити класичний варіант для бізнесу, слід оглянути всі деталі: дверку, корпус, перевірити функціонал. Для магазинів краще вибирати шафа на коліщатках, так як його доведеться іноді переміщати з місця на місце.

Вбудовувані холодильники - це новинки останніх років. Дуже зручна техніка, так як дозволяє заощадити простір в магазині. Конструкція встановлюється в спеціальну нішу в стіні. Зовні залишаються тільки дверки. Такі моделі підходять для малих торгових площ. Вони теж бувають зі скляними або суцільними дверцятами. І працюють різними режимами: низькотемпературним або охолоджуючим.

За температурним діапазоном

Важливо розуміти, що холодильні шафи не можуть застосовуватися для всіх категорій продуктів. Одні вимагають глибокої заморозки, іншим досить охолодження. Наприклад, напої можуть зберігатися при температурі 0 + 10 градусів, спиртне при + 12- + 18, ковбасні вироби від 0 до +6. А рибна та м'ясна продукція в свіжому вигляді повинна бути заморожена, тому буде потрібно прилад з режимом до -20 градусів. Це вже повноцінна морозильна камера.

Низькотемпературним визнано те обладнання, режим якого від 18 до 0 градусів. Середньотемпературне підтримує від-5 до +5, а високотемпературне від +2 до +18 градусів. У комбінованих примірниках передбачено дві або три камери. У кожній з яких підтримується різний режим.

Комбінована шафа є багатофункціональною технікою. В такій можна зберігати різні товари. Але і за ціною ці шафи дорожче.

Вибираючи кліматичне обладнання, обов'язково зверніть увагу на регулювання параметрів, тип холодоагенту, компресор і потужність. Промисловий прилад повинен бути безшумним і потужним. Працювати безперебійно і споживати енергії в розумних межах. Оптимальним вибором вважається шафа з показником споживання А ++. Цей клас визнаний найекономічнішим.