Різновиди міксерів та їхні особливості

Міксер – необхідний помічник на кухні кожної господині, який допоможе приготувати смачні стави навіть з обмеженого набору продуктів.

Вибрати міксер від Tefal на сайті офіційного дистриб’ютора в Україні ви зможете на сторінці сайту https://www.tefal.ua/ru/ОБРАБОТКА-ПРОДУКТОВ/Ручные-миксеры/c/handmixers: гарантія, обслуговування та обмін за європейськими стандартами якості до ваших послуг.  

Винайдення міксеру та механізм його роботи

Як тільки елктротехніка почала розвиватися, винахідники з усього світу патентували різні прилади для хатнього вжитку. Міксер не став винятком: з 1856 року було представлено понад 1000 патентів на прилад, призначений для змішування продуктів. Остаточний варіант, який дійшов до наших днів, належить Герберту Джонсону. Патент було видано в 1908 році. Протягом двох десятиліть міксер від Джонсона став поширеним не лише в пекарнях, але і у звичайних господинь.

Зазвичай міксер має пластиковий або частково металічний корпус, всередині якого знаходиться електродвигун. Він приводить у рух збивачі, які швидко змішують між собою інгредієнти. Однорідність забезпечується за рахунок взаєморозташування вінчиків.

Типи міксерів

Вирізняють ручні та стаціонарні міксери. Останні можуть класифікуватися на побутові та планетарні. Щоб обрати найкращу модель саме для вашого випадку, необхідно обрати тип міксера, звернути увагу на потужність, кількість режимів роботи, наявні в комплекті вінчики. Обов’язково ознайомтеся з відгуками на модель перед купівлею.  

Ручні міксери

Цей тип обладнання характеризується необхідністю утримувати прилад в руках під час роботи. Сильними сторонами ручних міксерів є компактність, багатофункціональність, відносно невисока вартість, зручність в роботі. Але продовж довгого часу утримувати його в руках буває нелегко. Також ручні міксери мають невисоку потужність (в порівнянні зі стаціонарними), тому туге тісто ви навряд зможете замішувати за допомогою таких приладів. Вони легко справляються із збиванням яєць, приготуванням кремів, замішуванням бісквітного тіста.  

Стаціонарні міксери

Стаціонарні міксери встановлюються на столі і вони мають чашу, в якій відбувається замішування максимально без втручання людини. Достатньо лише помістити в чашу інгредієнти, обрати необхідний режим та натиснути кнопку «Старт». Це дуже зручно, оскільки, поки міксер замішує продукти, ви можете займатися іншими хатніми клопотами.