Поради по вибору домашнього кінотеатру

Сьогодні асортимент домашніх кінотеатрів досить великий і різноманітний. У продаж надходять найрізноманітніші пристрої, що відрізняються один від одного дизайном, технічними характеристиками, функціональним наповненням.

Домашній кінотеатр являє собою сукупність необхідного обладнання для перегляду відеоматеріалів в супроводі з високоякісним звуком. З такою технікою користувачі можуть створити справжню атмосферу кінотеатру в домашніх умовах. 

Завдяки якісним звуковим ефектам створюється неповторна атмосфера повної присутності. Під час перегляду динамічних фільмів або бойовиків досягається такий ефект, ніби кулі свистять над головою. При цьому відтворюється чистий і чіткий звук. А замовити найсучаснішу розумну систему домашний кинотеатр під ключ ви можете в компанії Villa Lux. 

Всі складові домашнього кінотеатру повинні бути правильно розставлені в приміщенні, де знаходяться. В таких умовах підключення пристрою, взаємодіючи один з одним, можуть видавати високоякісне звучання і картинку.

Що входить в комплект?

Домашній кінотеатр складається з кількох основних компонентів, кожен з яких виконує свої певні завдання. Розглянемо докладно, що входить в комплект такого обладнання.

  • Джерело. Джерелом є пристрій, який відповідає за зчитування даних і подальше їх перетворення в відео- та аудіосигнали. Сьогодні ще можна знайти пристрої, в яких в якості джерела виступає DVD-програвач. Продаються і комплекти з супутниковим ресивером або більш сучасним Blu-Ray-плеєром.
  • Пристрій для передачі зображення. В сучасних домашніх кінотеатрах найчастіше в якості передавача картинки використовується РК-телевізор. Набагато рідше зустрічаються набори з кінескопним апаратами - найчастіше це застарілі варіанти, які сьогодні можна побачити не так часто. А також в якості розглянутого апарату може виступати проектор. Якщо в комплекті присутній телевізор, його найкраще розміщувати в центральній частині приміщення.
  • AV-процесор. Цей вузол є справжнім «серцем» всієї системи. У процесорі є спеціальний комутатор. Саме він відповідає за подачу сигналів на звукове джерело (колонки) і на пристрій, що передає зображення. Наявність аудіодекодера здійснює перетворення звуку.
  • Підсилювач потужності. Найпопулярнішими на сьогоднішній день є багатоканальні підсилювачі. Каналів може бути від 5 до 7, і всі вони розташовуються в одному корпусі. Головне завдання підсилювача - підвищити рівень сигналу.
  • AV-ресивер. Зазначений механізм являє собою своєрідну комбінацію AV-процесора і підсилювача. Деталі розташовуються в єдиному корпусі.
  • Акустична система. У схему будь-яких сучасних кінотеатрів входить якісна акустика. Фахівцями було доведено, що для високоякісного і ефектного звучання потрібно мати в комплекті не менше 5 колонок. Кращими вважаються набори акустики формату 5.1. Однак багато хто з сучасних виробників стали випускати і більш потужні акустичні системи формату 7.1 - в них присутня додавання колонок у фронтальному напрямку.

Поради по вибору

Буває нелегко вибрати певний домашній кінотеатр, оскільки подібна апаратура представлена ​​в дуже великому асортименті. Щоб не помилитися з покупкою і зупинитися на одному конкретному варіанті, варто відштовхуватися від ряду основних характеристик техніки.

  • Враховуйте технічні характеристики кінотеатру - параметри потужності, частотні рамки та інші важливі значення. Всі перераховані властивості завжди відображаються в супровідній документації, яку вам потрібно оглянути перед покупкою пристроїв.
  • Визначтеся з тим, яка саме техніка вам потрібна. Якщо ви запланували поставити домашній кінотеатр в кімнаті маленької квадратури, не варто вибирати занадто великі і високопотужні пристрої. У такій обстановці дуже гучний і потужний звук не буде доставляти користувачам належного задоволення. А для просторих приміщень не треба купувати занадто маленькі і малопотужні кінотеатри.
  • Намагайтеся підбирати такі пристрої, які читають якомога більше актуальних форматів. Є сенс купувати кінотеатри, які можуть відтворювати відеофайли форматів full HD і 4K. У таких розширеннях відтворюються кінофільми і музичні кліпи чудової якості і високого дозволу.
  • Вивчіть функціональне наповнення цієї розважальної техніки. У продажу можна зустріти дуже багато моделей домашніх кінотеатрів, в яких є функції караоке, синхронізації з іншими «розумними» пристроями та іншими корисними опціями. Відразу вирішите для себе, які зміни будуть вам потрібні, а від яких не буде сенсу. Пам'ятайте - чим більше функціонал техніки, тим дорожче вона буде коштувати.
  • Не можна не враховувати дизайн домашнього кінотеатру. Устаткування має гармонійно вписуватися в існуючий інтер'єр. Це стосується і забарвлення пристроїв, і їх розмірів. Устаткування не повинно перевантажувати інтер'єр, роблячи його малопривабливим і позбавленим смаку.