Металочерепиця: основні плюси і мінуси

Дахи багатьох сучасних будівель покриті таким покрівельним матеріалом, як металочерепиця. Вперше він був виготовлений в Фінляндії в 60-х роках XX століття і сьогодні є одним з найпопулярніших в світі.

Металочерепицю можна використовувати практично на будь-якій поверхні і зовні вона дуже нагадує глиняну покрівлю, але за експлуатаційними характеристиками значно її перевершує. Існує думка щодо дороговартісності цього матеріалу, втім пропонована металочерепиця ціна одесса від компанії “МІСТ-АЗІЯ” робить її цілком доступною для широкого використання.

Основні переваги металочерепиці

  • Економічність. Термін служби цього матеріалу для покрівлі становить близько 50 років. Причому періодичного ремонту і додаткового догляду металочерепиця не вимагає. Тобто часті фінансові вкладення для покрівлі даху не будуть потрібні.
  • Легкість. Вага 1 м² металочерепиці становить не більше 6 кг, завдяки чому вона зручна в транспортуванні і монтажі, а також не робить навантаження на будівлю. Що дозволяє створити покрівлю будь-якої площі, а також використовувати цей матеріал в конструкціях, що мають слабкий фундамент.
  • Стійкість до впливу зовнішніх подразників. Металочерепицю можна використовувати в будь-якій кліматичній зоні в будь-який час року. На її поверхні не скупчується волога, крім того вона не схильна до впливу ультрафіолету. До речі, до впливу механічних пошкоджень металочерепиця також стійка. А якщо все-таки один або декілька з її елементів зіпсуються, їх легко можна замінити на нові.
  • Естетичний зовнішній вигляд. Різноманітність дизайнерських рішень дозволяє зі звичайної даху створити твір мистецтва. Досягається це завдяки широкому асортименту кольорової палітри і декоративних візерунків.

Мінуси металочерепиці, як покрівельного матеріалу

У порівнянні з такою кількістю плюсів, мінусів у металочерепиці не так багато, а точніше всього два.

  • Велика витрата матеріалу при роботі зі складними покрівлями. Якщо дах має хитромудру конструкцію, слід бути готовим до того, що за рахунок викроювання витрата матеріалу збільшиться. Тому для поверхонь, що мають багато хребтів, фахівці не рекомендують використовувати металочерепицю. А ось для даху з простою конфігурацією, вона підходить ідеально.
  • Високий рівень шуму. Часто мешканці будинків, дах яких покрита металочерепицею, скаржаться на підвищений рівень шуму під час опадів. Хтось списує це незручність на легкість матеріалу, а хтось вважає, що це через помилки, які були допущені при монтажі. І виявляються праві. Тільки професіонали зможуть підібрати оптимальний теплоізоляційний матеріал, який приховає всі сторонні шуми.