Код VIN: повна інформація про авто і легкий вибір автозапчастин

Сьогодні покупка будь-яких запчастин не становить великої складності, адже в інтернеті вони представлені у великому асортименті і не є дефіцитом. Однак, в зв'язку з цим, проблемою виступає їх правильний підбір: потрібно, щоб деталь точно відповідала не тільки марці і моделі автомобіля, але і року, і серії випуску, а також місця виробництва.

Щоб процес вибору деталей на автомобілі не став для вас "гонитвою за вітром", а приніс очікуваний результат, рекомендуємо заздалегідь дізнатися, як знайти запчастини по він-коду автомобіля, а в інтернет-магазині autozakaz.com.ua/vin/ ви зможете скористатися даним функціоналом.

Що таке VIN автомобіля

VIN - це своєрідна біографія автомобіля в 17 символах (це можуть бути цифри і букви латинського алфавіту). Знайти цей код можна на складових кузова або шасі, а також на спеціально виготовлених номерних табличках (шильдиках). Код складається з трьох частин:

  • всесвітній індекс виробника (географічна зона - країна - конкретний виробник, іноді тип транспортного засобу);
  • описова частина (модель авто, двигун, комплектація і т. д. + контрольний знак);
  • відмітна частина (модельний рік автомобіля, завод-виготовлювач і т. д.).

Навіщо потрібен VIN

VIN-код може бути вельми корисний пересічному покупцеві у наступних випадках:

  • перевіряючи контрольний знак (дев'ятий символ в коді), ви застережені від покупки неякісного автомобіля (підробки);
  • ви можете дізнатися справжній пробіг машини;
  • виключити викрадення автомобіля або його знаходження в заставі;
  • визначити, чи брав участь автомобіль в ДТП;
  • дізнатися, чи є у авто «удосконалення», зроблені попередніми власниками;
  • і одна з найважливіших можливостей - знайти запчастини саме для свого автомобіля.

Пошук запчастин по VIN автомобіля

VIN-код допомагає шукати запчастини для потрібного авто, виходячи з повної інформації про нього, захованої безпосередньо в коді. В яких ситуаціях може стати в нагоді пошук по VIN-коду автомобіля:

  • Якщо загальновживана назва і найменування в каталозі запчастин розрізняються. Наприклад, звична водієві маточина в каталозі змінює ім'я - тепер це диск колеса.
  • Якщо в каталозі немає фото деталі і / або присутня дуже короткий опис, ви не дізнаєтеся, що виробник мав на увазі. А по одній назві не можна зрозуміти, чи підходить деталь чи ні. Це проблема для дистанційних замовлень, коли не можна приїхати в сервіс і помацати запчастина руками.

Пошук по коду спрощує віддалений пошук в рази. Все, що для цього потрібно, - ввести код. Як правило, після цього вам пропонують список груп, за якими розбиті деталі (наприклад, «кузов», «коробка передач», «система охолодження»). Заглиблюючись в ієрархію, ви знаходите конкретну деталь, яка, без сумніву, підійде вашому автомобілю. Іноді перелік товарів не розбивається по групах, але завжди можна скористатися внутрішнім пошуком по вже встановленим фільтру у вигляді VIN-коду.