Модульні меблі - ідеальне поєднання комфорту, функціональності і стилю

Протягом багатьох десятиліть найважливішим придбанням для молодої сім'ї була величезна стінка для вітальні. Її необхідно було буквально вистраждати, вистояти в чергах або дістати завдяки "зв'язків". І неважливо, що чотириметровий моноліт ніяк не хотів ставати біля стінки довжиною 3,5 м. Або був схожий на сусідський, як брат-близнюк з індійського фільму. Хоча варто врахувати, що іншої альтернативи не було і тоді ще люди не знали, що таке модульні вітальні.

У порівнянні з масивними побратимами, складальні гарнітури (вони ж модульні) з'явилися не так давно, але швидко увійшли в наше життя, тому що вони дозволяли витримати стиль і зберегти планування вітальні. Така модульная стенка, що пропонує інтернет-магазин МАКСИДОМ  - наочний доказ тези "клієнт завжди правий", адже майбутній власник сам вирішує, що буде входити в набір, якої глибини потрібні ящики і якого кольору будуть фасади. Також вдасться відразу скомпонувати гарнітур з необхідних функціональних модулів. По суті, це - індивідуальний проект, виконаний на ваше замовлення. 

Модульні вітальні - це комплект з меблевих виробів, виконаний в загальній колірній гаммі і стилі. Залежно від потреб власників квартири туди входять: пенали, нижні і навісні шафи, комоди, кутові шафи, консолі, полки, вітрини, стелажі і т.д. Вони можуть відрізнятися за функціональним призначенням: сервант, міні-бар, книжкова шафа. Для того щоб отримати свою унікальну стінку, знадобиться лише вибрати, що і якого розміру вам потрібно.

Переваги модульних меблів

  • Звичайний меблевий гарнітур складається з певної кількості шаф. Це не можна змінити. Якщо він не проходить за габаритами, то доведеться шукати інший варіант. А комплект модульних меблів може бути, яким завгодно: по ширині, довжині і кольором сусідніх фасадів. Деякі фірми-виробники розробляють до сотні найменувань компонентів, що задовольнить навіть найвибагливішого замовника. 
  • Саме кінцевий споживач формує остаточний вигляд стінки для залу, вибираючи необхідні йому модулі.
  • Навіть через кілька років можна докупити нові складові. При цьому старі і нові компоненти будуть виглядати як одне ціле.
  • Зазвичай такі меблі оснащені новими дизайнерськими «знахідками»: розсувними дверима або дверью- «гармошкою», вбудованим підсвічуванням, штангами з підйомним механізмом, дзеркалами, роликовими жалюзі. При необхідності закриту шафу можна перетворити в стелаж і т.п.
  • Простота складання. Завдяки зрозумілій інструкції проблем зі складанням подібного конструктора зазвичай не виникає. Та й часу це займає мало.
  • В комплектах є складові, передбачені під розміщення телевізійної панелі або іншої цифрової техніки. Продумано також антресолі, що дозволяють збільшити обсяг корисного зберігання.

З недоліків можна відзначити тільки один: меблі не створені для класичних інтер'єрів, тому що орієнтовані на більш популярні сучасні стилі. Тому на фасадах немає ні різьблення, ні інкрустацій, ні позолочених деталей або вишуканої фурнітури.

З чого складаються модульні вітальні

Зазвичай сучасний інтер'єр вітальні створюється комбінацією корпусних та м'яких меблів. Модульні конструкції бувають двох типів:

  • незакріплені, складаються з окремих компонентів, які просто зрушені разом. При бажанні їх можна переставляти, прибирати або докуповувати відсутні модулі;
  • секційні, які не можна роз'єднати. Вони виконані на замовлення з окремих секцій. Із замовником заздалегідь обговорюється кількість і розташування складових, зовнішній вигляд ніжок і підлокітників.

Корпусні меблі створюється під певну кімнату, що дозволяє максимально вписати її в наявний простір. Тут продумується функціональне призначення кожної складової, а потім зводиться в єдиний гарнітур. Врахуйте, зазвичай такі меблі навіть не заповнює одну стіну, а іноді розставляються по всьому периметру кімнати (але не наскрізною лінією).