Основні лайфхаки для покупки автомобіля

Купуючи вживане авто, покупець має перевірити його стан та наявність необхідних документів. Не завжди просто врахувати одразу всі нюанси, тому варто скористатися лайфхаками, розробленими досвідченими автовласниками. Всі ці поради можна використати під час пошуку машини на сервісі OLX.

Поради покупцям вживаних авто

Автовласники з досвідом наголошують, що поспішати з купівлею авто не варто. Краще витратити на пошуки більше часу, але купити машину в Івано Франківську з хорошими технічними характеристиками та за вигідною ціною. Слід пам'ятати, що якісне авто не може коштувати надто дешево. Низька ціна, ймовірно, свідчить про наявність проблем або незадовільний стан транспортного засобу. 

Тому під час вибору машини треба перевірити: 

  • VIN-код;
  • стан двигуна;
  • кузов і салон;
  • наявність арештів та кредитів;
  • документи на авто. 

VIN-код дає можливість перевірити справжність документів на машину, а також дані про авто в реєстрі ДАІ. Зазвичай цей код можна знайти під капотом, між двигуном та салоном. Іноді його наносять на підлогу біля пасажирського сидіння. Він дублюється на нижній частині лобового скла й на кузові. Цифри скрізь мають бути однаковими та співпадати з цифрами в документах. 

Стан двигуна, кузова й салона варто перевірити самостійно. Дізнатися більше про авто допоможе тест-драйв. Краще самому сісти за кермо та прислухатися до роботи автомобіля, ніж довіритися продавцеві без тесту. Під час поїздки ви зможете зрозуміти, наскільки авто потребує ремонту та в якому стані знаходиться реально. 

Які документи перевіряють під час купівлі авто? 

Крім паспорту ТЗ та свідоцтва про реєстрацію, треба впевнитися, що машина не під арештом, не в розшуку та не в кредиті. Іноді власники продають авто, які купували в кредит, тому необхідно мати довідку про те, що кредит закрито та дозволено перереєстрацію транспортного засобу. 

Про арешт та розшук можна дізнатися через базу ДАІ, яка доступна для онлайн-користування. Достатньо знати реєстраційний номер ТЗ та ввести його в рядок пошуку.