Як грамотно вибрати МФО

Мікрофінансова організація (МФО) - компанія, яка видає кредит без застави та поручителів за умови пред'явлення мінімальної кількості документів. Сума, яку МФО готові запропонувати будь-якому громадянину, зазвичай визначається в індивідуальному порядку, кожна компанія встановлює дані рамки самостійно.

Процентна ставка і період кредитування також може бути різними - розглянемо основні критерії вибору МФО більш детально і визначимо, чим же вони відрізняються від стандартних банківських пропозицій, а на сайті zaimodobren.com.ua ви зможете отримати онлайн-позику на найвигідніших умовах. 

Специфіка роботи мікрофінансових організацій

Головна відмінність діяльності МФО полягає в цільовій аудиторії та розмірі позикових коштів, через що такі організації важко назвати прямими конкурентами великим банкам. Мікрофінансова організація більшою мірою орієнтується на фізичну особу і практично не здійснює партнерство з великими юридичними компаніями, оскільки мова йде про те, щоб оформити невеликий позику. Жоден банк не буде розглядати запити на невеликі суми просто тому, що ризики перевищують всю можливу прибуток.

Для МФО навпаки саме мінімальні суми коштів приносять максимальний дохід: відчутна процентна ставка + недовгий термін виплати перекривають всі можливі витрати. Серед інших особливостей мікрофінансових компаній слід відзначити:

  • відсутність штрафів і комісій за дострокове погашення;
  • щоденне нарахування відсотків за фактичне користування кредитом;
  • можливість не погашати основну частину боргу, а пролонгувати кредитний договір і оплачувати тільки відсотки.

Якщо враховувати, що мова йде про разовий повернення боргу, то часом мікрокредит може бути набагато вигідніше будь-якого банківського пропозиції.

Щоденна комісія і знижки

В процесі вибору мікрофінансової організації, перше, про що замислюється позичальник, - це розмір процентної ставки, так як вона нараховується кожен день. Наші вітчизняні компанії встановлюють її в межах 0-2% в день. Найвища комісія нараховується для клієнтів, які тільки починають користуватися послугами МФО, правда в деяких з них існує спеціальна пропозиція саме на перший позику під 0%.

Більш лояльно компанії відносяться до постійних позичальникам. Для них же пропонуються знижки, оголошуються акції, що гарантують істотне зниження відсотків і т.п. Це звичайна практика, оскільки як клієнт, так і кредитор мають вигоду, тому шукати підступу в даному випадку не варто.

Можливості отримання коштів

При виборі надійної МФО, слід розуміти, що розвиток інформаційних технологій дозволяє позичальникові взяти кредит онлайн або оформити позику на карту, витративши на оформлення та переказ не більше 20 хвилин. Для цього використовуються можливості інтернет-сервісів організацій. Тут можна вивчити всю інформацію про компанію, врахувати відгуки клієнтів, умови мікрокредитування, установчі документи компанії, і оформити заявку на отримання позики не відриваючись від повсякденних справ.

Заздалегідь розрахуйте свої сили

Перш ніж оформити онлайн кредит або готівковий займ в тій і іншій компанії, уважно ознайомтеся з умовами договору:

  • переконайтеся в правильності даних за сумою і терміном кредитування;
  • знайдіть інформацію про процентну ставку;
  • переконайтеся, що відсутні комісії і штрафи за дострокове погашення;
  • вивчіть дані про штрафи за прострочення.

Не менш важливо завчасно розрахувати загальну вартість майбутнього боргу. Втім, якщо мова йде про великі МФО, більше 5 років присутніх на ринку, дізнатися даний момент не складно: онлайн калькулятор, зазвичай наявний на сервісу компанії, дозволяє швидко отримати кінцеве зведення по кредиту в залежності від суми та строку.