Мікрокредит: як це працює і кому підійде

Все більше видів послуг пропонують банки та інші фінансові організації. Це пов'язано з динамічним розвитком сектора, а також зростанням попиту. Особливо популярними останнім часом стали мікрокредити, завдяки яким можна отримати готівку без зайвих формальностей за короткий період часу.

Поняття мікрокредиту

Розвиток мікрокредитування став наслідком популяризації концепції про те, що навіть незначна фінансова допомога представникам бідних верств суспільства може привести до значного поліпшення їх рівня життя. Згодом дана модель, з деякими змінами, поширилася на країни, що розвиваються і розвинених країн.

Зараз мікрокредит є позика не надто великої суми, який супроводжується мінімальними формальностями і характеризується коротким періодом погашення. А на сайті https://pozika.club/kredit-onlajn-na-kartu-srochno-i-bez-vidkazu-24-7/ ви знайдете найвигідніші пропозиції від найкрущих МФО.

Причини популярності мікрокредиту

Кредити готівкою онлайн особливо поширені серед працівників із середнім рівнем доходів, що обумовлено рядом причин:

  • короткий термін прийняття рішення;
  • простота процедури оформлення заявки;
  • можливість заповнення форми та підписання договору онлайн;
  • надання пільгових безвідсоткових періодів;
  • відсутність перевірки кредитної історії;
  • немає необхідності надання довідки про доходи та ін.

Порядок оформлення

Важливою особливістю отримання мікрокредиту є те, що оформити його можна онлайн в будь-який час доби сім днів на тиждень. Для подачі заявки достатньо вказати паспортні дані, ІПН і дані банківської картки. Може знадобитися вказівка додаткових особистих даних, однак надання довідки про доходи або інших документів процедура не передбачає. Про рішення МФО можна дізнатися вже через кілька хвилин, після чого відбувається зарахування грошових коштів на рахунок клієнта.

Заповнити заявку на отримання позики онлайн на карту також можна у відділенні МФО або прямо на сайті. У цьому випадку видача готівки здійснюється безпосередньо працівником організації після отримання позитивного рішення.

Подати заявку як в інтернеті, так і в офісі, мають право дієздатні громадяни у віці від 18 до 79 років, незалежно від сімейного стану та працевлаштування.

Вартість мікрокредитів та порядок погашення

Простота процедури отримання мікропозик компенсується високою процентною ставкою. На відміну від традиційних банківських кредитів, за користування грошовими коштами нараховується не річний відсоток, а добовий. Залежно від умов конкретного договору, він може складати від 0,01% до 2% на добу. Максимальна сума мікрокредиту, як правило, становить до 20 000 грн., А термін погашення не перевищує 30 днів.

Погасити кредит можна одноразовим платежем або рівними частинами з дотриманням термінів, встановлених договором. У разі прострочення, може бути нарахований штраф, який нерідко перевищують коефіцієнт початкової суми в кілька разів. У разі, якщо боржник і далі не виконує умови договору, МФО має право подати позов або залучити колекторів.

Таким чином, мікрокредит може бути відмінним способом термінового отримання невеликої грошової суми на лікування, оплату рахунків тощо., Проте він повинен бути погашений в максимально короткий термін без прострочень щоб уникнути високих штрафів.