Як вибрати швейну машинку

Важливий «помічник» по дому - швейна машинка, стане в нагоді не тільки при самостійному пошитті речей. Вона також використовується для їх ремонту, виконання нескладних операцій, з якими впорається навіть новачок.

При регулярному використанні покупка швидко окупиться, а шиття може стати улюбленим хобі. Головне перед покупкою з'ясувати, як вибрати швейну машинку серед доступних моделей. А вибирати на сьогоднышный день є з чого, наприклад в інтернет-магазині https://www.lapka.com.ua представлено широкий асортимент сучасних функціональних моделей різної цінової категорії. 

Види

Для початку розглянемо найбільш поширені види швейних машинок.

Електромеханічні швейні машинки

Це досить прості машинки з ручними механічними настройками. Обладнані основним набором робочих операцій це: трикотажні, оверлочні, з'єднувальні і потаємні шви. Шиють тканини від трикотажу до джинсу і пальтових тканин.

Комп'ютерні швейні машинки

Вони обладнані електронним блоком управління з кнопковим вибором операцій і дисплеєм на якому відображається інформація про налаштування вибір, операцій а також підказки в процесі роботи. В основному використовуються для виконання петель і декоративного оздоблення вироби. Є моделі які можуть працювати з досить товстими і вибагливими тканинами.

Оверлок

Призначені для обрізки та обробки країв тканин. Оверлок за одну операцію може обрізати і прошити край тканини застерігаючи від подальшого розпуску тканини на краях.

Швейно-вишивальні комп'ютерні машини

Обладнані спеціальним блоком для вишивання. Виконують більше 500 операцій і більше 10 петель в автоматичному режимі, також є вбудовані схеми і орнаменти для вишивки. Даний вид швейної техніки може вишивати гладдю, хрестиком, мережкою, фестонами і багатьма іншими способами.

Функції і характеристики

Тепер можна розглянути найголовніше - це характеристики і функції сучасних швейних машинок. Врахуйте, що основні операції це: пряма строчка для з'єднання деталей, зигзаг для обробки країв тканини і петлі є в будь-якій сучасній швейній машині. Для простих, домашніх, робіт даного набору операцій досить.

А тепер більш докладно розглянемо можливі додаткові функції:

Кількість операцій

Це найважливіша характеристика на яку потрібно звертати увагу при виборі швейної машинки. Залежно від виду швейної техніки вони можуть бути від 5 найпростіших видів операцій і досягати до кількох сотень. Існують спеціальні робочі операції, які дозволяють Вам шити еластичні тканини, а також якісно обробити краї тканин. Декоративні операції застосовуються для прикраси вашого вироби химерними малюнками і завитками.

Петлі

Такий трудомісткий елемент, як петля, зараз можуть виконати навіть найпростіші електромеханічні моделі швейних машин.

Є два види виконання петель: автоматичне виконання петлі і на напівавтоматичне виконання. Комп'ютерні швейні машини можуть виконувати до 10 видів петель в автоматичному режимі.

Човниковий пристрій

Човник може бути вертикальний хитний і горизонтальний ротаційний. Горизонтальний човник дуже зручний для заправки шпульки, а прозоре віконце дозволяє контролювати залишок ниток. Балансування обертового човника знижує шум і вібрацію при шиття, а особливості конструкції зводять майже до нуля можливість заплутування нижньої нитки. Що не менш важливо - такий човник не вимагає мастила, отже Ваші речі не можуть бути забруднені машинним мастилом.

Правда, деякі швачки вважають вертикальний човник більш надійним, більш того, він зручний при налаштуванні натягу нижньої нитки.

Окрім того слід звернути увагу і на іний функціонал, зокрема, реверс - можливість зворотного напрямку шиття, чи нитковтягувач - призначений для полегшення заправки нитки у вушко голки.

Зубчаста рейка нижньої подачі тканини (нижній транспортер) - важливий елемент будь-якої швейної машини, зубчаста рейка повинна мати бічні і задні зуби транспортера для кращої подачі різнопланових тканин.