Де можна замовити доставку гортензії

Гарний букет квітів – чудовий подарунок для коханої або близької людини, який можна зробити за нагоди або просто так. Доставка гортензії стане гарним сюрпризом, який підкреслить ваші почуття.

Історія гортензії

Гортензія – одночасно і назва квітки, і ім'я, тому ці квіти асоціюються з жіночою красою. Вважається, що в Європі гортензія з'явилася близько 1735 року. Але протягом століть до цього її вже використовували в китайських і японських садах. Її латинська назва Hydrangea придумав ботанік Гровоніус в 1739 році. Квітка йому нагадував старий глечик, тому він і з'єднав слова hydro (вода) і angeion (посудину або глечик).

А ось з приводу більш вживаної в народі назви є різні версії. За однією з них, жіночим ім'ям «Гортензія» квітку стали називати в 1771 році з легкої руки французького лікаря і натураліста Філібера Коммерсона. Чиє це було ім'я? Можливо, його коханої, а можливо, відомої жінки-астронома з числа його друзів. Адже цим ім’ям називалися і дами з вищих кіл, серед яких королева Голландії Гортензія Богарне (дочка Жозефіни Богарне і падчерка Наполеона Бонапарта), а також Гортензія де Нассау, дочка принца Нассау.

Гортензія у флористиці

Квіти бувають настільки величезними, що з одного можна зробити цілий капелюшок. І в той же час вони дуже повітряні, особливо білі і кремові. Квіти, що ми бачимо зараз, з селекційних сортів. Якщо спочатку вони були білого, рожевого і трохи зеленуватого відтінків, то сьогодні які тільки не побачите – на будь-який смак. Вони бувають рожево-зелені, синьо-сірі, червоні, білі, ніжно-рожеві.

Флористам в сортових гортензіях подобається їх стійкість, пишність, елегантність, особлива розкіш. Погодьтеся, якщо в букеті хоча б одна гортензія, вся увага буде віддана їй. Мова ще не йде про цілі композиції, що складаються тільки з цих красунь. Цікаво, що гортензії не втрачають своєї чарівності, навіть засохнувши, тому їх також застосовують у композиціях із сухоцвітів. Але гортензія може бути і відмінним фоном, вміючи підкреслити красу іншої рослини.

Гортензія – унікальна квітка, яка поєднує в собі східну і західну культури. Неймовірно романтична квітка. Вона шикарно виглядає і в саду, і в природі, і на веранді, і в будинку, і в букеті. На контрасті з матовою зеленню саду різноманіття кольорів гортензії нагадує нам блакить неба і прозорість світанку, блиск води і невагомість хмар. Тому нічого дивного в тому, що цю квітку так люблять як в Європі, так і на Сході.