Використання річкового піску в будівництві і інших сферах

У сучасному будівництві річковим піском називається природна сипуча суміш, що видобувається з річкового дна. Для неї характерна висока ступінь очищення і фактична відсутність сторонніх домішок, в хімічному плані вона абсолютно нейтральна.

Такий матеріал для будівництва є засобом універсальним. Використовується практично для будь-яких будівельних робіт, хоча висока ціна часто перешкоджає застосуванню у випадках, коли є можливість замінити його на кар'єрний пісок. Але якщо керуватися критеріями екологічної безпеки, то він має найвищі показники якості. 

Компанія EXPRESS TEHBUD пропонує найкращу ціну річкового піску у Києві, здійснюються поставки великими партіями і дрібним оптом. Працюємо цілодобово, доставка замовленої продукції виконується в оптимальні терміни. Ми несемо відповідальність за відповідність замовлених обсягів і гарантуємо високу якість доставленого матеріалу.

Технічні характеристики

В такому піску міститься мінімальна кількість частинок пилу і каменю, в зв'язку з цим він, як правило, буває світло-жовтого або світло-сірого кольору. Глина практично відсутня в його складі, тому він має і відмінні дренажні властивості. До того ж 5,7 м / добу (фільтраційний коефіцієнт) свідчать про високу пропускну здатність даного виду піску.

Залежно від фракції частинок (зерен) пісок річковий прийнято поділяти на такі види:

  • крупнозернистий;
  • середньої зернистості;
  • дрібнозернистий.

Існує також митий річковий, який, в свою чергу, характеризується середнім і великим модульним числом (1,8-2,5 мм). Він виходить шляхом промивання річкового піску за допомогою спеціального промивного обладнання. Застосовують його, як правило, для приготування бетонних розчинів, використовуваних для виконання стяжок або облицювання плиткою.

Сфера застосування

Сьогодні пісок річковий активно застосовують для таких видів робіт:

  • в якості компонента ряду будматеріалів (бетону, цегли, плитки, в тому числі декоративної);
  • для піскоструминного типу очищення / шліфування;
  • при будівництві доріг (для виконання асфальтобетонного покриття, створення насипу);
  • при будівництві житла (для штукатурки, стяжки, кладки, зведення фундаментів);
  • для облаштування дворових територій;
  • для виготовлення залізобетону, марок особливо міцного бетону, кілець для колодязів і т.д .;
  • при створенні ландшафтного дизайну.

Видобувають такий пісок в місцях розташування колишнього річкового русла. Цим обумовлена ​​вдала комбінація переважних його якостей: велика зернистість і фактично ідеальний рівень очищення (проходить неодноразову промивку) і хімічна нейтральність, які найбільше цінуються в річковому піску.