Як правильно вибирати торт для свята?

Торти — звичне і улюблене всіма з дитинства ласощі, яке автоматично асоціюється зі святом і чимось особливим.

Не обов'язково бути дитиною, щоб знову відчути радість від святкування — на будь-яку подію можна купити готовий торт, в якому буде поєднуватися все необхідне: смак, натуральні інгредієнти і приємний зовні вигляд.

Як вибрати торт для свята?

Звичайно, смакові переваги у всіх різні - хтось любить "важкі" класичні торти (шоколадні, трюфельні, з кремом і щільним бісквітом), а хтось віддасть перевагу легким і повітряним варіантів (йогуртові і фруктові торти, чизкейки). Те саме можна сказати і до розмірів, за якими торти теж сильно розрізняються.

Але є основні критерії вибору, слідуючи яким простіше буде не прогадати з частуванням для важливої події. Асортимент готових тортів, які повністю відповідають їм, ви знайдете в каталозі vatsak.

Склад

Є безліч смаків — за століття, що існує цей десерт, в десятках країн придумувалися нові варіанти. Догодити всім гостям на заході не вийде, так що, якщо не знаєте їх переваг, виберіть щось стандартне:

  • шоколад, какао, карамель;
  • фрукти, цитрусові та ягоди;
  • горіхи, арахісове масло;
  • згущене молоко, мед.

Якщо компанія, для якої призначається десерт, зовсім вам не знайома, то краще уникнути в складі продуктів, які можуть бути потенційними алергенами - горіхи всіх типів, мед.

Консистенція

Класичний торт-бісквіт з розкішною глазур'ю і прикрасами - це прикраса будь-якого столу. Але що робити, якщо столу за планом немає? На такі свята, як пікнік на природі і вечірка в саду краще брати щось більш зручне, яке не потребує приладів.

Для такого формату ідеально підійде вафельний торт - він суші, щільніше, а також може братися рукою в серветці. До того ж вафельні торти нерідко продаються вже порційними, поділеними на шматочки.

Дизайн

Для дружніх посиденьок на кухні або для скромного дня народження на роботі не так важливо, як торт буде виглядати - набагато важливіше його смакові якості.

Але є свята, де дизайн солодощі не менш важливий. Це ділові зустрічі, фуршети та корпоративи, дні народження та ювілеї в тематичному форматі.

Розмір (вага)

Середній розмір торта, який не призначений для весілля або іншого масштабного події на кілька десятків або сотень персон, невеликий - це 1-1.5 кг. Є варіанти для 1-2 чоловік, призначені для невеликого чаювання, їх вага не перевищує 0.5. кг.

Для великих компаній на свято знадобиться десерт побільше, на кілька кілограм. Визначайтеся з необхідним вагою виходячи з кількості персон або ж просто купите кілька тортів - заодно таким способом можна запропонувати гостям більшу різноманітність.