Модульні меблі як основа організації ідеального життєвого простору

Здавалося б, ідея стандартних розмірів не в'яжеться з ідеєю дизайнерського інтер'єру. Мовляв, не личить нам, дизайнерам, використовувати в проектах щось типове, з покупкою чого замовник і без допомоги впорається. Так, то так, але не зовсім. Тут треба згадати, що означає вираз «модульні меблі».

Дозволимо собі аналогію з костюмом: можна купити і носити готовий, можна куплений «доопрацювати» в ательє під особливості фігури, можна зшити на замовлення. Не можна сказати, що одне явно краще за інше: в кожній життєвій ситуації те чи інше рішення виявиться ідеальним. У разі самостійного ремонту і ремонту з дизайнером через замовлення модульних меблів кожен раз вирішують різні завдання.

Завітавши до інтернет-магазину Ліга меблів ви зможете замовити під свій смак і можливості корпусні меблі, що дозволять ідеальним чином організувати життєвий простір, тим самим вирішивши основні завдання коміфортного проживання, функціональності і естетики.  

Модульні меблі - що це

Коли говорять, що меблі модульні, це означає, що вони являє собою структурну повторювану одиницю одного або декількох стандартних розмірів. Найяскравіші приклади таких меблів - кухні, гардеробні та секційні дивани. У випадку з корпусними меблями одиницею буде секція шафи шириною 40, 60 або 80 см і різної висоти і глибини. У випадку з диваном в ролі кубиків конструктора виступають секції сидіння - прямі і кутові сполучні блоки, також в декількох розмірах.

Чому дизайнери не соромляться модульних меблів

Тому що модульні меблі і її витоки сягають ще до Ле Корбюзьє, який наділяв все житловий простір функціоналом не на шкоду естетиці. У квартирах за його проектами практично немає стін, тому всі системи зберігання були ще й елементом зонування. Шафи були з секціями і ящиками різного розміру для зберігання різних речей. І ключовий момент тут саме в тому, як вписати стандартні рішення в простір.

Як мінімум, інтер'єрний дизайнер допоможе вам відмовитися від нав'язливої ​​ідеї вписати меблі строго в розмір кімнати, як це було з «стінками» радянського періоду. Комбінувати повітря і модулі - куди чи не більше гідна завдання (заощадите на покупці, не програвши в функціоналі).

Коли ви читаєте в описі проекту, що дизайнер використав модульну систему, це означає, що ситуації могли бути різні. Наприклад, дизайнер скористався не базовою колекцією, а замовною. Дійсно, стандартні розміри модуля сильно обмежують, але при бажанні і їх виготовлять під потрібний розмір на виробництві. Таке часто трапляється з кухнями. Важливо розуміти, що це збільшить вартість модульних кухонних меблів, і вони стануть порівнянні за ціною з замовний, точно «за міркою».

Чому б тоді не купити замовну? Можна, можливо. Можна купити замовну зовнішню поверхню шафи, але все одно розміри більшості секцій всередині вам краще підігнати під типові. Тому що технологи роками регулювали параметри ергономіки і тому, що виробники внутрішнього наповнення заточили виробничі лінійки під певні розміри секцій. І якщо ви хочете шафу не просто з полками, а з ящиками, що висуваються, зручними вішалками, всілякими каруселями, паровозиками та іншими системами, які спрощують щоденну експлуатацію меблів, то начинка повинна відповідати існуючим типових розмірів.