Переваги гранітних пам'ятників

Коли з життя йде близька вам людина, хочеться гідно увічнити пам'ять про неї. Більшість людей, після смерті близьких, замовляють на їх могилу пам'ятники з фотографією, а також з епітафією.

Багато, все ж віддають перевагу саме пам'ятникам з граніту. З чим це пов'язано? Давайте розберемося в особливостях цього матеріалу, його основних перевагах. А якісний купити памятник з граніту по доступні ціні пропонує гранітна майстерня MEMORY.

 

Властивості граніту

Граніт - це міцний природний камінь. Його видобуток здійснюється в багатьох країнах по всьому Світу. Великі родовища цього якісного природного матеріалу є і на теренах країн пострадянського простору: в Росії, і в Україні, і в Казахстані.

Граніт неоднорідний - сорти цього мінералу істотно різняться. В першу чергу граніт може відрізнятися за кольором. Найпоширеніші його кольори і відтінки:

  • чорний;
  • чорно-білий;
  • червоний;
  • червоно-сірий.

Нерідко можна зустріти і інші, більш екзотичні, кольору каменю - фіолетовий, багряний, навіть рожевий і помаранчевий. І з цих каменів виготовляють пам'ятники різних кольорів.

Коли ви будете вибирати пам'ятник з граніту, краще попросити у фірми сертифікат, що підтверджує якість каменю, з яким вони працюють. Також, ви самі повинні звернути увагу на видимі проблеми з якістю: тріщини, розколи, нерівномірне забарвлення.

Як розпізнати неякісний граніт?

Вам можуть показати зразки гладкого, без тріщин, граніту. Але в неякісному камені легко розпізнати підробку, якщо знати, на що звертати увагу.

В першу чергу, подивіться, щоб в камені не було слідів мінералу іншого кольору. Це говорить про наявність в ньому породи іншого походження.

Зверніть увагу на механічну цілісність каменю - навіть найменші тріщини можуть привести до швидкого руйнування пам'ятника.

Переваги пам'ятників з граніту

Граніт є одним з найпоширеніших матеріалів для пам'ятників і декоративних виробів. Якщо камінь був хорошої якості, то він має наступні позитивними характеристиками:

  • Міцність. Ні для кого не секрет, що головною якістю граніту є його міцність. З цим пов'язано чимало крилатих виразів. Якщо камінь міцний - значить його буде складно зруйнувати, і він довго послужить пам'яттю про дорогому вам людині.
  • Густина. Граніт щільний, цю характеристику варто віднести до позитивних якостей. Щільність дозволяє робити якісні зображення на надгробку і красиву гравіювання, не боячись того, що камінь пошкодиться.
  • Краса. Звичайно ж, граніт - один з найкрасивіших каменів, саме тому його і використовують, коли виготовляють пам'ятники. Гладка поверхня з акуратними жилками має вишуканий зовнішній вигляд.
  • Не потребує догляду. Теж важлива якість. Не завжди у рідних вистачає часу доглядати за могилами померлих. Але граніт не вимагає особливого ставлення до себе, а також довго зберігає гарний вигляд.
  • Стійкий до впливу погоди. Нерідко, навіть найміцніші камені руйнуються під згубним впливом навколишнього середовища. Граніт не має властивості піддаватися примх погоди.
  • І нарешті - довговічність. Саме тому, що цей міцний і стійкий камінь не руйнується століттями, його і використовують на пам'ятках та надгробках.

І все-таки, хтось вважає за краще інші матеріали. Які ж недоліки граніту можуть відлякати? При всіх своїх перевагах, за якісний камінь доведеться добряче заплатити. Граніт, крім того, що міцний і щільний, ще дуже важкий, через що ускладнюються умови його обробки, транспортування і установки.