Переваги використання пакета з замком zip-lock

Незважаючи на універсальність і зручність поліетиленового пакета багато товаровиробників починають поступово відмовлятися від цієї форми упаковки. Чому так відбувається? Справа в тому, що, незважаючи на різноманіття упаковок різних розмірів, форм і кольорів, вимоги покупців зросли.

Їх вже не стільки хвилює, як донести куплений товар, скільки питання про те, наскільки зручно відкривається упаковка, чи добре зберігається в ній продукт, а також чи можливо в такому пакеті зберігати невикористану частину товару. З усіма цими завданнями чудово справляються пакети з замком zip-lock або гриппери (інша назва пакета), а на сайті https://www.liderpak.ua/ru/product-category/packs/zip-lock-string-packages/ їх, та інші якісні пакувальні матеріали можна придбати по найкращій ціні. 

Для розуміння того, який пакет доцільніше використовувати, необхідно провести невелике порівняння звичайного пакета і пакета з замком zip-lock, виходячи з головних вимог споживачів.

Зручність відкривання і закривання

При упаковці товару в звичайний пакет кожен з нас часто робить ряд додаткових трудомістких операцій. Який при цьому може бути результат? Так, наприклад, пакет можна зав'язати вузликом, отримуючи при цьому відмінну міцність, та й за часом ця процедура займає не більше двох секунд. Проблеми починаються при спробі розв'язати вузлик. Як правило, закінчуються такі спроби зламаними нігтями або прокидається вмістом пакета.

Тому, безумовно, покупцеві набагато зручніше користуватися гріппером, який легко відкривається і також легко закривається. Більш того, є товари (галантерейна дрібниця), які вимагають невеликої упаковки, а зав'язати маленький пакет вузликом вже не вийде. Такі дрібні деталі, якщо їх добре не запакувати у, легко можна втратити і прийти додому лише з частиною купленого товару. Найскладніше з порошкоподібною продукцією, наприклад, з відбілювачем, який просто зобов'язаний бути ретельно запакованим.

Висновок напрошується сам собою: пакети з замком zip-lock використовувати доцільніше, ніж звичайні пакети.

Терміни зберігання

Багато в чому термін зберігання того чи іншого продукту залежить від матеріалу упаковки, але поява застібки zip-lock дає можливість покупцеві багаторазово відкривати і щільно закривати упаковку, оскільки гриппер здатний витримати сотню і більше циклів експлуатації. Це означає, що умови зберігання товару практично не порушуються. Так, наприклад, пральний порошок, який розфасований в пакет із застібкою, що не відволожиться, а в пакет з цукром не потрапить сіль, яка випадково прокидалася на полиці.

Що стосується умов зберігання того чи іншого продукту в плівковій упаковці, то це визначає вже конкретний виробник, але одне очевидно: зберігання, а також використання харчових і нехарчових продуктів в пакетах з замком zip-lock стає значно зручніше.

Таким чином, застосування пакета гріппера доцільно в тих випадках, коли:

  • Продукт пакується безпосередньо в магазині і на очах у покупця. Це відноситься до різних товарів - від галантереї і до цукерки на вагу;
  • Продукт належить до товарів низької цінової категорії. В даному випадку використання будь-якої іншої форми упаковки може бути невигідним з економічних міркувань, але при цьому необхідно утримати покупців, яким потрібна зручність використання товару;
  • Продукт належить до товарів високої цінової категорії, і необхідна упаковка будь-якої оригінальної конструкції, яка має суттєві відмінності від традиційних товарів даної групи. Але в цьому випадку виробника очікують певні витрати, пов'язані з оригінальним дизайном упаковки та захистом від несанкціонованого розкриття.

Безумовно, кожен підприємець сам вирішує, як упаковувати свою продукцію, але, тільки з огляду на запити і побажання споживачів, він зможе розраховувати на успіх свого бізнесу.