Що потрібно знати про заморожені мясні напівфабрикати

Сьогодні більшість людей досить інтенсивно працюють - у них просто немає часу на повноцінне приготування їжі зі стоянням біля плити по дві години на добу. Харчуватися в ресторанах і кафе також досить накладно.

Оптимальним виходом із ситуації стає приготування напівфабрикатів, які можна по-швидкому розігріти, обсмажити або зварити, щоб отримати поживну, смачну і недорогу їжу. Зокрема, якісні напівфабрикати з мяса, а це широкий асортимент пельменів, вареників, котлет, млинців, бендериків і інших смаколиків на різний смак пропонує компанія "Єрмоліно". 

Для початку розберемо, що називають словом м'ясні напівфабрикати. Це різні види і типи порційних продуктів, виготовлених на основі м'яса або фаршу. У ці продукти вносять додаткові добавки, що додають їм смак і дозволяють зберегти форму, після чого заморожують і реалізують. Все, що потрібно покупцеві, це по-швидкому обсмажити або зварити напівфабрикат, після чого його можна сміливо вживати в їжу.

Види заморожених напівфабрикатів

Замороженими напівфабрикатами називаються продукти, що пройшли попередню обробку і вимагають подальшого приготування. Це можуть бути м'ясні та рибні страви, птиця, овочі і фрукти, вироби з тіста і т.д. Якщо вони відрізняються досить високою якістю, такі продукти зможуть значно поліпшити умови життя сучасної людини.

Виділяють кілька типів напівфабрикатів, які відрізняються один від одного призначенням, а також способом обробки. Вони бувають:

  • Натуральними. Йдеться про порційні, крупно-або дрібнокускові продукти.
  • Панірованими. До даної категорії відносяться відбивні котлети, шніцелі і багато іншого.
  • Рубані. Це можуть бути біфштекси, котлети і т.д.

Натуральними напівфабрикатами називаються м'ясні котлети і відбивні, м'ясний фарш, а також шніцелі тощо. Всі ці страви готують з попередньо охолодженого м'яса. Причому в залежності від своїх характеристик м'ясні напівфабрикати класифікуються на 5 груп, які позначаються буквами: А, Б, В, Г, Д.

Така градація встановлена ​​для визначення вмісту в м'ясних продуктах натуральної м'язової тканини, яка має максимальну харчовою цінністю. Зокрема, в продуктах, що відносяться до категорії А, міститься до 80% м'язової тканини.

Як визначається якість напівфабрикатів

В асортименті заморожених напівфабрикатів важливо вибрати продукцію, яка буде відрізнятися дійсно високою якістю. Справитися з цим завданням ви зможете, якщо будете діяти поетапно:

  • Уважно огляньте упаковку продукту. На ній мають бути відсутні ознаки деформації, оскільки вони часто свідчать про те, що продукт піддавався повторному заморожуванню. Крім того, пошкодження упаковки можуть бути наслідком неправильного транспортування.
  • Вивчіть інформацію про склад продукту, яка приведена на упаковці. Наприклад, якщо ви купуєте заморожені котлети, зверніть увагу на якість і зміст в них сполучний компонент. А також важливо віддавати перевагу м'ясним напівфабрикатах, в яких не перевищено вміст сої.
  • Якщо купуєте овочеві напівфабрикати, вибирайте продукцію, що містить в своєму складі буряк, моркву, капусту. І пам'ятайте, що вироби, в яких міститься велика кількість картоплі, важкі для шлунка.
  • Намагайтеся віддавати перевагу напівфабрикатах з невеликою кількістю панірування. Якщо її багато, котлети будуть «примхливими» з точки зору зберігання. А крім того, велика кількість сухарів змінить смак продукту.
  • Напівфабрикати неапетитно сірого кольору вживати в їжу не рекомендується. Вони або виготовлені з неякісної сировини, або піддавалися повторному заморожуванню.
  • Утворення на поверхні продукту розривів, тріщин або кристаликів льоду свідчить про підвищений вміст води в складі продукту.
  • Вибирати заморожені напівфабрикати необхідно, орієнтуючись також на тип їх упаковки. Продукти, запаковані за методом вакуумізації, зберігаються довше, не втрачаючи свого оригінального смаку і аромату.
  • Віддавайте перевагу тим продуктам (наприклад, млинцям), при роботі з якими був використаний метод шокової заморозки.
  • Обов'язково враховуйте термін придатності продукції, оскільки від його дотримання залежить не тільки смак, але і безпека страви.