Плінтус МДФ - практичне і стильне рішення в облаштуванні житла

Деталь, яка надає інтер'єру завершеного вигляду і приховує стик підлоги і стін - це, звичайно ж, підлоговий плінтус. Дуже часто, закінчивши основну обробку, господарі хочуть заощадити на плінтусах, адже і так витрачено багато коштів.

Але дизайнери не радять купувати дешеві плінтуси, щоб не зіпсувати весь інтер'єр. Якісні плінтуси з витонченим профілем, навпаки, здатні внести гармонію і неповторний стиль. Один з видів красивих, практичних і довговічних плінтусів є плинтус мдф, а вигіно замовити його можна в компанії RUPLAST.

Структура і переваги плінтуса МДФ

Виготовляють елементи декору з деревної дрібнодисперсної фракції МДФ. Порівнювати з ДСП його не можна, так як тут не застосовуються для з'єднання частинок шкідливі розчини епоксидної смоли і фенолу. Необхідна щільність досягається за допомогою вакуумного пресування.

Для надання виробам необхідної зовнішнього вигляду, на лицьову частину під тиском приклеюють оздоблювальний шар - папір, просочений барвниками або що нагадує текстуру дорогих порід дерев, наприклад, мокко. Завдяки такій технології вдалося значно збільшити термін експлуатації виробу без ремонту. Захист плінтуса забезпечує також фінішне ламінування покриття, що не дозволяє волозі і пилу проникати в нього. Крім того, воно стійко до УФ-випромінювання, тому навіть через тривалий час не вигоряє.

Пилюка на плінтусі - не біда, якщо він будь-якого кольору, крім білого. Видалити її своїми руками не складає труднощів, проте, на світлих конструкціях забруднення видно добре. Щоб цього не було, виробники стали наносити на плінтус шар, що захищає його від запилення.

Догляд за виробом не викликає проблем, його можна мити водою і побутовою хімією. А основні застереження - крихкість і нездатність чинити опір поверхневим пошкодженням.

Як правильно підібрати плінтус до поверхні

  • Перше, на що слід звернути увагу, буде колірна гамма виробу і його форма. Виробники не відчувають нестачі в матеріалах, тому забарвлення можуть бути різними. Нам залишиться тільки вибрати з них найбільш підходящі під наш інтер'єр, це можуть бути і просто гладкі однотонні поверхні, а можуть бути і з імітацією деревини або каменю;
  • Дуже часто виробники рекомендують до певного покриттю для підлоги власну колекцію молдингів, які були спеціально підібрані під нього. Зручний варіант, що дозволяє заощадити час і гроші на пошуках підходящого обрамлення.
  • Більшість дизайнерів сходяться на думці, щоб відтінок молдинга відповідав підлоговому покриттю або ж відрізнявся від його кольору на один тон в будь-яку сторону. Але, ви можете додати в приміщення оригінальних ноток, коли обробка контрастує з основними поверхнями. Можна також орієнтуватися на колір двері, особливо якщо вона темна, а підлогу світлий. Цікавим буде і однакове поєднання кольору підлогового і стельового плінтуса;
  • Якщо не хочете купувати готові пофарбовані вироби, візьміть нефарбовані і пофарбуйте їх на свій розсуд. Зазвичай для сполучуваності відтінків використовують таблицю RAL, де кольору розділені і кожному відповідає певний номер