Обов'язки та завдання директору відділу маркетингу

Кожна компанія прагне найняти в штат максимум фахівців. Одним з них вважається директор з маркетингу, якого можуть дозволити собі відомі бренди і великі компанії.

Адже його основне завдання — це бути не тільки хорошим керівником, але і розумітися на маркетингу, управляти бюджетом, а також вести за собою людей, співпрацювати з іншими відділами компанії. Він розуміє в цифрах, звітах, розробляє стратегію. 

Обов'язки та завдання директору відділу маркетингу  

Цілі директора з маркетингу відрізняються залежно від особливостей компанії, і завдань відділу управління. Найчастіше директор відділу маркетингу в Дніпрі https://grc.ua/vacancies/direktor_po_marketingu повинен стимулювати збільшення продажів, зростання прибутку, а також поліпшення репутації бренду, його популяризації. Ця людина повинна зробити компанію більш успішною.  

Основні обов'язки директору відділу маркетингу:  

  • Розробляти маркетингову стратегію  
  • Складання плану дій  
  • Доводити справу до результату 
  • Вміти управляти бюджетом  

Для популяризації продукції використовується реклама, яка може коштувати великих грошей. Тому основне завдання управлінця - це планувати витрати на маркетинг на тиждень, місяць. Спеціаліст повинен розуміти, наскільки вигідні різні рекламні кампанії.

На чому повинен розумітися директор відділу маркенингу? 

Директор з маркетингу повинен аналізувати ринок конкурентів і каналів збуту. Людина повинна розуміти, які невдачі спостерігаються у конкурентів, щоб перешкоджати появі подібних проблем. Потрібно розуміти портрет цільової аудиторії, займатися таргетуванням. Багато вакансій у сфері продажів можна знайти на сайті grc.ua, який пропонує 10 тыс. різноманітних вакансій. 

Великі компанії можуть дозволити найняти окрему одиницю - таргетолога. Але маленькі бренди, які не володіють великим прибутком, прагнуть щоб всі обов'язки таргетолога виконував маркетолог. Відповідно керівник повинен розумітися на таргетуванні. Основне завдання - мотивувати співробітників, також підтримувати командний дух. Відповідно необхідне заохочення, зі збільшенням премії, зарплатні. Це не в повній мірі залежить від начальника відділу, але при великому бажанні він може підняти зарплатню хорошим співробітникам. 

Спеціаліст повинен розумітися на контекстній рекламі, вести роботу з блогерами, корегувати зовнішню рекламу, які просувають компанію. Основне завдання - це стимулювати торгівлю, розробляючи програми лояльності, стимулюючі акції, якщо це стосується якихось продуктів і послуг. Необхідна оцінка маркетингових заходів. Необхідно, щоб керівник розумівся на цифрах, і розумів, які інструменти дозволяють продавати товар краще, сприяють популяризації бренду.