Смартфони UMIDIGI: сучасні технології не повинні бути дорогими

Будь-який великий комерційний успіх в обов'язковому порядку викликає появу численних епігонів, які прагнуть якщо не повторити його, то хоча б погрітися в променях слави везунчика. Для Китаю ж, в якому смартфони не робить тільки ледачий, це справедливо в найвищому ступені.

За часів, коли бренд UMI тільки стартував, таким кумиром була Apple. LeEco, Vivo, ще з десяток менш відомих компаній - всі вони робили свої гаджети з «закосом» під айфон з усіма його позитивними і негативними особливостями. Але в даному випадку в якості зразка для наслідування був обраний зовсім інший фаворит - Xiaomi.

Замість того щоб «робити гроші на понтах молоді», засновники UMI вирішили приєднатися до тези, що свідчить, що зовсім не обов'язково платити за сучасні технології в смартфоні ціну невеликого автомобіля. І зараз, придбавши смартфон umidigi в інтернет-магазині In My Smart, ви отримаєте надійний функціональний гаджет по досить доступній ціні.  

Компанія була створена в 2006 році в китайському місті Шеньчжень. На жаль, як це часто буває, інформації про її власників у відкритому доступі знайти не вдалося. До 2012 року нічим особливим вона себе не проявила, і особливого інтересу теж не представляла. Ні власних виробничих потужностей, ні R&D відділу у UMI в той час не було.

Але коли подібні обставини комусь заважали в «світовій фабриці»? OEM виробники забезпечують продукцією не тільки китайські, але і не одну сотню зарубіжних компаній, що займаються реалізацією та обслуговуванням кінцевого продукту. Ось і в даному випадку було досить скористатися послугами відомої компанії THL, щоб в листопаді 2012 року випустити на ринок модель UMI X1.

На ті часи це був апарат, гарантовано потрапляв в середній клас: двоядерний чіпсет від тайванського чіпмейкера MediaTek, дисплей з роздільною здатністю HD, 1 Гб оперативної і 4 Гб вбудованої пам'яті, камера на 8 мегапікселів, актуальна на той момент операційна система Android 4.1 Jelly Bean.

Модель, що називається, «пішла», і незабаром слідом за нею було випущено ще кілька. UMI X2, представлена ​​навесні 2013 року, отримала чотирьохядерний чіпсет, 13-мегапіксельну камеру, і дисплей з FullHD дозволом, а анонсований в кінці 2014 року UMI Zero мав на борту Super AMOLED матрицю.

На жаль, OEM-модель ведення бізнесу має свої мінуси: як раз в цей період у компанії почалися серйозні проблеми з термінами розробки та поставки нових гаджетів. Компанія серйозно переоцінила свої сили, поквапившись вийти на міжнародний ринок. Чималий удар по її іміджу завдало розбіжність реальних характеристик девайсів з заявленими.

Напевно, саме це стало причиною того, що в 2016 році було здійснено ребрендинг - назва була змінена на UMIDIGI, а новий логотип підозріло нагадував знамените «MI», яким донині користується Xiaomi.

Одночасно з ребрендингом компанія робить і інші кроки для виправлення ситуації. Асортимент товарів розширюється: тепер ведуться роботи над аксесуарами для мобільних пристроїв, гаджетами «розумного будинку» і навіть робототехнікою. Згідно з деякими джерелами, саме в цей період у UMIDIGI з'являються власні виробничі потужності.

До теперішнього моменту інтенсивність оновлення модельного ряду компанії досягає десятка моделей в рік. Розробники безумовно не цураються екзотики: наприклад, металевий UMIDIGI C2 отримав досить рідкісну на сьогодні IGZO-матрицю дисплея від японської компанії Sharp, згодом використану ще в декількох моделях.

Якщо говорити про цінову сегментацію, то вона знаходиться в межах від добротного бюджетника до верхнього середнього класу, який можна при деякому допущенні вважати навіть субфлагманскім. Причому ціни на будь-який з пристроїв досить «дієтичні».

Варто відзначити ще один позитивний чинник в роботі UMIDIGI: в останні роки компанія намагається якомога швидше випускати оновлення для своїх пристроїв, про що повідомляє на офіційному сайті.