4 помилки, які можуть зіпсувати морський відпочинок

Зіпсувати свою відпустку легко. І є ряд поширених помилок, які здатні отруїти все задоволення від відпочинку на морі.

Опіки шкіри

Відпустка для багатьох асоціюється з морем, пляжем і засмагою, ні, не до посиніння, а до почервоніння. При цьому не всі розуміють, що сонячні опіки є вкрай небезпечними і можуть відчутно зіпсувати відпочинок. Адже надмірна інсоляція, відзначають медики, легко стає причиною раннього старіння шкіри, отримання фотодерматиту, а у важких випадках і меланоми - раку шкіри. Крім того, самі опіки теж мало кому приносять задоволення, а обгоріти можна до сильних пухирів.

Щоб не зіпсувати відпочинок, потрібно берегтися від сонця. Природно, користуватися захистом від ультрафіолету - креми повинні бути з SPF-фільтром 30-50. Особливо це важливо по відношенню до дітей. Також фахівці рекомендують носити спеціальний сонцезахисний одяг для купання. Але при цьому його треба міняти - в мокрій сидіти на пляжі не варто. Він погано впливає на організм.

Також варто потурбуватися і про здоров'я очей - адже зіпсувати зір в жаркому кліматі з яскравим сонцем простіше простого. Обов'язково слід користуватися на пляжі і при походах в місто сонцезахисними окулярами, адже їх відсутність може привести до опіків рогівки.

Явище це вкрай неприємне, що супроводжується такими симптомами, як:

  • гострий біль в ушкодженому оці;
  • розвиток світлобоязні;
  • інтенсивне сльозотеча;
  • почервоніння шкіри, слизових і кон'юнктиви;
  • помутніння рогівки.

Також може відчуватися печіння. Загалом, такий стан краще попередити, ніж лікувати. Тим більше що при серйозному опіку рогівки можна втратити зір. 

Взявши на озброєння ці та інші поради, ви сміливо можете замовляти квиток на рейс Симферополь - Одесса, і чудово провести свій морський відпочинок! 

Тепловий і сонячний удар

Ще одна помилка, якої припускаються багато, - не захищаються від перегріву і сонячного удару. Для цього потрібно всього лише прикривати голову: дітям - панамкою, дорослим - капелюхами, кепками, косинками. Також слід пити більше води, щоб уникнути зневоднення і акуратніше бути знову ж таки з тим же сонцем.

Важливо розуміти, що тепловий і сонячний удари це не просто «стало недобре». Сонячний удар, наприклад, в числі своїх серйозних наслідків має пригнічення дихання, падіння тиску. Причому розвиваються такі прояви досить швидко на тлі відсутності допомоги потерпілому. Після такого випробування відпочивати вже і не захочеться.

Море - не ліки

Побачивши море, багато втрачають голову. Існує думка, що морська вода - панацея від усіх бід. В результаті люди починають активно плавати в ній, промивати ніс, полоскати горло і т. Д. Але в цьому криється серйозний ризик, тому що це ж не стерильне середовище.

Що таке кишкова інфекція багато хто знає не з чуток: лихоманка, слабкість, розлад шлунку, блювота - далеко не повний список таких симптомів хвороби. Готуватися превентивно до купання в морі, наприклад, випивши якісь сорбенти, сенсу не має. Сорбенти зазвичай використовують при перших ознаках отруєнь і за призначенням лікаря.

Що стосується спроб попередити інфікування кишковими бактеріями за допомогою коли - тут теж не варіант. Вживання будь-якого газованого напою при ротавірусній інфекції сильно погіршить клінічну картину перебігу захворювання. Так, в газованій воді є ортофосфорна кислота, яку якраз і вважають лікувальною, втім її кількості в них недостатньо, щоб сприяти придушенню розвитку бактерій і їх виведення з організму.

Експерименти в їжі

Також потрібно дуже уважно ставитися до свого харчування, обов'язково потрібно стежити за фруктами - їх слід добре мити, не їсти брудними руками. Вкрай важливо це по відношенню до дітей, які люблять, наприклад, покопавшись в пісочку, потім схопити фрукт і з'їсти, це все не виключає того же отруєння.

Окрема історія - екзотичні страви, наприклад, при відпочинку в іншій країні. Наприклад, якщо поїхати в Таїланд і там наїстися гострих страв, то до них наш організм в силу особливостей нашої культури харчування просто не звик, внаслідок чого ми отримуємо в найлегшому випадку загострення гастритів, а в тяжкому таку ситуацію, що з'являються не просто болю в животі, а й відкриваються виразки.