Особливості і переваги металевих печей-камінів

Завдяки використанню печі-каміна ви можете дуже ефективно обігріти свій будинок. Сучасні моделі в порівнянні зі старими аналогами, не вимагають величезного простору, а також витрат, пов'язаних з їх монтажем. Вони також є візуально більш ефективними і привабливими.

Таким чином, піч-камін - це відмінна пропозиція для тих, хто хоче насолодитися приємним теплом, що панує в будинку (навіть якщо це великий простір) і прагнуть оточувати себе красивими речами з високими експлуатаційними якостями.

Вигідно придбати чавунну піч-камін для вашого будинку ви можете в інтернет-магазині https://kawmet.ua/pechi-kaminy/, також тут ви можете купити всі необхідні аксесуари для цих пристроїв.

Переваги печей-камінів

Основні переваги сучасної печі-каміна - це:

  • економічне джерело тепла за рахунок використання дешевого палива (пелети, деревина);
  • можливість монтажу в будь-якому місці (з підключенням до димоходу) і, в разі необхідності, перенесення в інше місце;
  • ідеальне рішення, якщо немає можливості застосування традиційного каміна;
  • широкий вибір моделей і колірної гами, що дозволяє підібрати опалювальний пристрій для будь-якого інтер'єру;
  • розміри, адаптовані навіть для приміщень з невеликою площею;
  • відсутність необхідності монтажу корпусу.

Піч-камін - чавунна чи сталева?

Беручи до уваги матеріали, з яких вони виготовлені, печі-каміни діляться на два типи. Перед покупкою варто порівняти характерні риси обох типів і задуматися про те, що для вас є головним пріоритетним завданням - тепло або, може бути, дизайн.

Чавунні печі-каміни своїм зовнішнім виглядом схожі на старі, традиційні моделі. Завдяки можливості виконання виливків вони часто прикрашені орнаментами і іншими химерними візерунками. Їх можна доповнити декоративними ніжками. Можуть бути покриті емаллю, доступні в різних кольорах, наприклад, білому, синьому, чорному. Відрізняються середньою величиною, товстими стінками.

Сталеві печі-каміни відрізняються набагато більшою герметичністю і технічно більш складною конструкцією. Топкові камери можуть бути обшиті ізоляційними матеріалами типу шамот, кераміка, вермикуліт та інші. Корпуси, як правило, фарбуються спеціальними фарбами, стійкими до перепадів температури, що перевищують 600 градусів за Цельсієм. У порівнянні з чавунними моделями вони легше і мають більш тонкий корпус.

Часто печі-каміни мають дверцята, виготовлені з плоского, гладкого або панорамного скла. Доступні також дверцята, виготовлені зі сталі і чавуну, тобто відповідні решти корпусу.

Вибираючи цей тип камінів, зверніть увагу на те, щоб опалювальний пристрій було обладнано контейнером для золи (полегшує її видалення і підтримання чистоти) і нішею або полицею для дров.

Перед покупкою перевірте потужність, час горіння і ккд печі, так як це дуже важливі параметри, що впливають на те, як саме буде працювати ваша піч.