Легалайз в Україні: за чи проти?

Медичний каннабіс ще в грудні 2020 року було виключено зі списку небезпечних наркотичних речовин ООН. Це на крок наблизило Україну до легалізації цьої речовини. У квітні Кабмін прийняв постанову про можливості використовувати препарати з вмістом медичного канабісу для лікування важко хворих. Розберемося, наскільки просунулося це рішення і як такий крок вплине на життя країни.

Легалізації бути?

Якщо вірити постанові, то з 2021 року в Україні дозволений обіг таких препаратів, як «Набіксімолс» і «Набінол». В інструкції до «Набіксімолс» згадується про те, що до складу цього препарату входять натуральні компоненти, а не синтетичні аналоги канабіноїдів. Використовуючи для усунення больового синдрому, яким супроводжують хронічні захворювання, включаючи розсіяний склероз.

«Набінол» рекомендується особам похилого віку, які страждають дегенеративними захворюваннями хребта, артрит та інше. Обидва препарати прописують людям, які проходять хіміотерапію. Вони допомагають впоратися з нудотою, покращують апетит, зменшують спазми. Це вказує на те, що закон про легалізацію медичного канабісу не відчиняє доступ до вживання марихуани вільно. Він спрямований на поліпшення якості життя тяжкохворих людей.

Крім вищевказаних препаратів, в Україні можливе використання медичних сортів марихуани з виділенням ТГК і КБД для виготовлення ряду лікарських засобів. Але на практиці до реалізації цього плану ще дуже далеко.

Що значить легалайз в Україні?

З огляду на очевидних причин, не всі розуміють, до чого призведе дозвіл на використання деяких сортів марихуани для лікувальних цілей. Ті, хто не в темі, вважають, що це відкриє двері для всіх бажаючих вживати канабіс, прикриваючись станом здоров'я. Але, насправді, все з точністю навпаки. Такі препарати будуть продаватися за рецептом. Для деяких це здається несерйозним аргументом, але купити препарат з вмістом канабісу зможе далеко не кожен.

Перераховані вище ліки відносяться до елітних, і їх вартість досягає 600 доларів за «Набінол» і 180 доларів за «Набіксімолс». Ці препарати не викликають наркотичного ефекту, не вводять в стан ейфорії, а всього-лише притупляють біль, поліпшують апетит. Ніякого наркотичного трансу, як деякі припускають. Рішення про легалізацію медичного канабісу зріло довго і все ще знаходиться на стадії прийняття.

Коли мова йде про легалізацію медичного канабісу, то мається на увазі не вільна торгівля косяками. Це про можливість створювати безпечні та зручні форми ліків, а також контролювати цей процес. Як зробити вживання рослинної субстанції менш шкідливим — на https://duda.com.ua/.