Основні ризики при купівлі приватного будинку

Заміська нерухомість - вигідний об'єкт для інвестування коштів. З кожним днем ​​число покупців заміських будинків тільки зростає. Разом з цим зростає і кількість зроблених помилок при укладанні договорів.

Купівля будинку - досить ризикована справа, якщо воно проводиться самостійно без консультацій з професійними юристами. Якщо ви плануєте придбати нерухомість у Вишгороді і Вишгородському районі, вигідні варіанти вам запропонує агентство нерухомості happyhouse, варто зазначити, що кожна пропозиція тут ретельно перевірена, окрім того ви зможете отримати безкоштовну професійну консультацію сертифікованих ріелтерів агентства.

Які помилки допускаються покупцями?

Найпопулярніше правило, на яке нерідко закривають очі - це перевірка прав власності на нерухомість. Права власності на ділянку, а також на сам заміський будинок повинні бути офіційно зареєстровані. На жаль, але покупці нерідко ігнорують цей факт. Наприклад, часто земельна ділянка переходить до продавця на правах спадкування, не будучи зареєстрованою. Покупець не зможе в повній мірі скористатися цією ділянкою, і якщо він захоче згодом продати її, зробити це не вийде.

Буває й інша ситуація. Земельна ділянка може бути офіційно зареєстрованим, а ось будинок на ній - ні. В такому випадку будинок буде вважатися самовільно зведеним будівництвом, тому зареєструвати його офіційно не вийде. Звичайно, вирішити це питання можна, але на це піде багато сил, часу і нервів. Адже доведеться проводити відповідні розгляди, доводити свою правоту в різних державних органах і т.д.

Ще одна небезпека, пов'язана з купівлею-продажем нерухомості - це ризик шахрайства. Найпопулярніший обман - продаж ділянок і будинків за фальшивими дорученнями. Слід спочатку переконатися в достовірності довіреності, і лише потім вже здійснювати будь-які угоди. Також варто вийти на зв'язок з людиною, яка є довірителем, щоб переконатися, що вона дійсно існує і дійсно зацікавлена у продажу будинку. Не зайвим буде дізнатися у нього причини продажу ділянки і будинку.

Завжди ретельно вивчаємо документи

Навіть якщо продавець виглядає чесним, не потрібно залишати без уваги всі документи, які пов'язані з будинком і ділянкою. При покупці будинку будуть потрібні наступні документи:

  • Документи, що підтверджують право власності на будинок і ділянку;
  • Техпаспорт будинку і ділянки;
  • Виписка з будинкової книги;
  • Кадастровий план ділянки.

При покупці нерухомості за містом завжди високий ризик придбання ділянки, яка буде мати обмеження за своїм використанню. Якщо ділянка знаходиться поблизу від берега річки, потрібно буде переконатися в тому, щоб ніяких споруд у водоохоронній зоні не було, інакше згодом можна зіткнутися з позовами про знесення таких будівель.

У деяких випадках продавець може свідомо приховати про те, що до ділянки було заборонено підводити якісь комунікації - наприклад, газопостачання. В такому випадку вам доведеться самостійно звалювати на себе тягар вирішення цього питання, що може вилитися в додаткові витрати.

Покупку будинку найкраще проводити разом з присутністю професійного юриста, який знає про всі існуючі ризики і відразу ж повідомить вас про них. Ви зможете провести прозору угоду купівлі-продажу без непотрібних проблем в майбутньому.