Стратегії успішної розкрутки каналу на YouTube

YouTube - друга в світі соціальна мережа з понад 2 мільярдами активних користувачів. Мільйони користувачів з усіх куточків світу в день дивляться відео на 1 мільярд годин. Це все робить платформу ідеальним місцем для маркетингового просування в онлайн-просторі.

Бум відеоконтенту привів до підвищення інтересу до стратегій просування YouTube з боку маркетологів і блогерів. І це не дивно! В даний час на YouTube є мільйони активних каналів, що генерують контент, які теж намагаються розкрутити свій бізнес за допомогою цього майданчику. До речі, на сайті pilum24.com ви дізнаєтесь як розкрутити будівельний канал на Ютубі, прислухайтесь до порад профі, і успіх вам гарантовано!  

Отож, щоб виділитися серед безлічі конкурентних каналів, крім якісного контенту вам необхідно освоїти якомога більше маркетингових і інших стратегій.

Ідіть до кінця

Ніколи не здавайтесь. Не намагайтеся повернути назад на півдорозі. Більшість популярних каналів боролися за виживання рік і навіть більше часу. Тому не треба чекати, що перше ж ваше відео потрапить в ТОП і на вас посипляться мільйони. YouTube - це робота. Це важливо розуміти. Якщо хочете почати заробляти - розчарування неминучі.

Ще не потрібно скидати з рахунків індексацію вашого каналу. Про це не прийнято говорити вголос, але перший час YouTube не дуже-то доброзичливий до нових блогерів. Хостинг придивляється до вас і намагається визначити, наскільки серйозні ваші наміри і чого можна від вас очікувати. Через це ваше відео перший час буде в самісінькому кінці списку, як в пошукових сервісах, так і на самому YouTube.

Багато в цей період "змотують вудки" і йдуть в нікуди, так і не усвідомивши, що до заповітного скарбу потрібно всього лише ще пару раз "копнути глибше".

Використовуйте силу трендів

Хайп - слово з негативним забарвленням. Але саме йому багато блогерів зобов'язані своїм процвітанням. Простежте: там, де є резонанс або чіткий поділ людей на "за" і "проти" обов'язково будуть кружляти YouTuber-и.

Тренди Ютуб ніколи не можна списувати з рахунків. Це необов'язково повинен бути якийсь скандал. Це просто мода на певний вид контенту: інтерв'ю, флешмоби тощо Але вони можуть дати вам приріст від декількох сотень до тисяч і тисяч передплатників.

Регулярні публікації

Ваша аудиторія повинна знати, коли прийти на канал за новим відео, а не чекати в невідомості тижнями. Вони зайдуть 1-2 рази і підуть на інший канал, де блогер більше піклується про глядачів. Регулярністю публікацій перевіряються ваші наміри.

Колаборації. Сила двох

Дивне слово з незрозумілим змістом. Колаборації - це співпраця. Ви можете справедливо зауважити: "Навіщо комусь зі мною співпрацювати, якщо у мене мало передплатників?". Так, блогери неохоче працюють з такими каналами. Але можна створювати колаборації з такими ж "маленькими" ютуберамі, знімаючи спільні відео, згадуючи про каналах один одного в самих роликах або використовувати посилання в фінальних заставках.

Якщо теми каналів, з якими ви співпрацюєте, будуть перегукуватися, то ви створите своєрідний круговорот передплатників. Ви можете виростати на 20-30% відразу. Це небагато, якщо у вас 200-300 передплатників. Але, якщо перевести це на регулярну основу і робити коллаби з великою кількістю блогерів, рости будуть ще і перегляди відео.

Дивлячись в перспективу, ці ролики будуть і далі працювати на вас. Вони будуть генерувати передплатників і створювати додатковий трафік. За пару років кількість переглядів з декількох тисяч збільшиться до декількох мільйонів.

Посів відео в соцмережах

Виберіть список груп в соціальних мережах (чим більше, тим краще), які будуть відповідати темі вашого відео і розкидайте знятий ролик вручну по цих групах, залишайте посилання, пишіть коментарі. Шукайте додаткові ресурси, домовляйтеся з адміністраторами.

Якщо ваш контент дійсно якісний і цікавий глядачеві, це буде вигідно не тільки вам, а й самим групам, тому що вони також постійно знаходяться в пошуках цікавого матеріалу для публікації. Пробуйте різні варіанти.

Якщо ви готові вкладати гроші в рекламу, ви можете купувати пости в групах і розміщувати там свій контент. YouTube бачить, коли з великих сервісів і порталів на ваші відео переходять люди і починає також активніше їх просувати.

Просити не соромно

На самому початку ваших роликів обов'язково просіть глядачів підписатися на ваш канал. Відкриємо невеликий секрет: люди дуже чуйні до заклику прямої дії. У більшості випадків вони не думають про підписку, тому їх потрібно трохи підштовхувати до цього. Саме вдалий час для запиту - приблизно 30 секунд від початку відео. Справа в тому, що на YouTube приблизно 99% блогерів просять підписатися на їх канал в самому кінці. Це працює в кілька разів гірше, ніж на початку ролика.

Більшість глядачів не доглядають відео до кінця. Так, така сувора реальність. До фінальної заставки ролики дивляться лише 20-30% людей. 

Код підписки

Коли ви ділитеся з кимось посиланням на ваш канал, додайте до неї "sub_confirmation = 1". Після цього посилання почне працювати на вас, так як людині, яке переходить по ній буде відразу приходити пропозиція підписатися на ваш канал. Це зручно, якщо ви ділитеся вашими відео в соціальних мережах.

Посилання на прощання

У кінцевій заставці обов'язково залишайте посилання на ваш канал, щоб людина, яка відкрила відео, наприклад, за запитом з Google, могла відразу підписатися. Людині добре і вам підписка зайвою не буде!