Що потрібно знати, перш ніж взяти в оренду бетонасос

Бетононасос є машиною, що використовується для перевезення свіжоприготованого бетону в рідкій формі до місця укладання, тобто, на будмайданчик. Вони незамінні в процесі будівництва будівель, споруд, мостів і тунелів з монолітного бетону.

Використання подібної техніки підвищує швидкість проведення бетонних робіт, одночасно знижуючи потребу в застосуванні значних трудових ресурсів. На сайті https://betononasos.com.ua/ru можна вигідно замрвити оренду бетононасосів будь-якого типу: стаціонарного, пересувного або автобетононасоса. 

Класифікація сучасних бетононасосів

Бетононасоси класифікуються за типом автономності. Відповідно до зазначеної класифікації виділяють техніку стаціонарного і мобільного виду.

  • Стаціонарний бетононасос. Головними перевагами даного виду спецтехніки є збільшена потужність (в порівнянні з мобільним варіантом), найвища надійність пристрою, а також можливість функціонування в важких умовах. У той же час, існують і певні недоліки. Стаціонарні не можуть самостійно пересуватися з місця на місце. Для цього потрібен спеціальний причіп. Подача готового рідкого бетону по шлангу не передбачає використання стріли. Управління причіпом забезпечується машиністом або оператором.
  • Мобільний бетонозмішувач (автобетононасос, АНБ) сьогодні користується величезним попитом. Пересувна техніка компактного типу являє собою спеціалізовані транспортні засоби, які активно використовуються для перекачування бетонного розчину в вертикальному і горизонтальному напрямку після його виробництва. На думку багатьох фахівців, АБН стандартної конструкції є ідеальною технікою для роботи подібного плану.

Якщо говорити про класифікацію за типом подачі бетону, то вони можуть поділятися на поршневі і вакуумні.

  • Поршневі бетононасоси передбачають продавлювання бетону внаслідок дії поршня. Додатково такі установки можуть поділятися на шторкові і шиберні. У першому випадку бетоновод і механізм подачі бетону поділяються шторками. У другому випадку, відділення відбувається за рахунок використання шиберного клапана або вузла. Клапани в шиберних пристроях можуть мати форму літери S або С, що обумовлює додатковий підрозділ пристроїв на S- і С-тип.
  • Вакуумні бетононасоси передбачають створення вакууму в приймальному лотку, за допомогою якого і відбувається продавлювання бетону.

Продуктивність бетононасоса

Продуктивність розглянутих нами пристроїв залежить від того, наскільки потужною є машина. Сучасні бетононасоси здатні за годину перекачувати до 150 кубометрів бетону, з можливою подачею на відстань до 40 метрів. Цього достатньо, щоб доставити рідкий бетон на верхні поверхи шістнадцятиповерхового будинку або здійснити заливку фундаменту на будь-якій глибині.

Головною перевагою подібного обладнання є здатність здійснювати роботу практично при будь-яких температурних показниках. Бетонний розчин буде поданий на будь-який, навіть самий важкодоступний ділянку споруджуваного об'єкта.

Переваги автобетононасосів

Автонобетононасоси можуть використовуватися в якості бетонозмішувачів, покращуючи якість пусковий суміші за рахунок її безперервного перемішування. Якщо суміш для стяжки містить певні домішки, або якщо суміш не відповідає заданим технічним характеристикам, обладнання першим відреагує на даний факт.

Мобільний бетонозмішувач, на відміну від стаціонарного пристрою, не вимагає використання тягача. Це повністю автономна машина, здатна переміщати маси бетону між окремими будівельними майданчиками. Щоб привести автобетононасос в стан готовності після прибуття на дільницю, потрібно всього 20-30 хвилин. Після використання подібних пристроїв потрібно їх ретельна промивка.