Стильна ванна кімната: 8 актуальних трендів

Ванна кімната давно перестала бути суто «нежитловим приміщенням», як прийнято вказувати в технічній документації, і все більше перетворюється в острівець спокою, розслаблення і відпочинку для жителів сучасних мегаполісів.

Сьогодні декору і дизайну ванній приділяють нітрохи не менше уваги, ніж іншим зонам в будинку. Головне при оформленні не порушувати заходи безпеки і пам'ятати, що ви маєте справу з водою і вологим середовищем, тому гідроізоляція, опалення та вентиляція повинні бути ретельно продумані.

В іншому - справа за вашою фантазією. Дотримуйтесь модних трендів - ​​і ваше домашнє spa завжди буде виглядати стильно і актуально, а допоможуть вам у цьому, пропоновані інтернет-магазином https://mebli-zakaz.kiev.ua/kategorii/6-0/vannaya чудові меблі і різноманітні аксесуари для ванної кімнати.

Кольорова сантехніка

Забудьте про стерильно-білі стіни - хай буде колір! Яскраві і приглушені, активні і пастельні - фарби нарешті перестали бути персоною non grata в наших ванних кімнатах і голосно заявили про себе в колекціях не тільки плитки, але і сантехнічного обрудования.

Душ розмірів XXL на зміну ванній

Душ все більше витісняє з наших квартир стару добру ванну. Він займає менше місця, простіше встановлюється і більш практичний у всіх відносинах.

Ще один тренд - відмова від стандартних душових кабін на користь відкритих просторів з мінімальною скляною перегородкою або взагалі без неї. Душові піддони також стають практично невидимими, зливаючись з підлогою.

Еліпсоїдні форми

Довгий час в дизайні меблів для ванних йшла війна «гострокінцевиків» і «тупокінцевиків», іншими словами тих, хто ратував за чіткі, прямокутні форми, і прихильників плавних, округлих форм. З 2021 року в боротьбу вступає і перемагає на всіх фронтах еліпс. Його можна зустріти в нових колекціях дзеркал, раковин, ванн у багатьох сантехнічних брендів-трендсеттеров.

Графічні змішувачі

Після гучного минулорічного повернення чорно-білої гами в ванну кімнату настала черга змішувачів. Багато топових виробників випустили свої знакові (і не тільки знакові) моделі в чорному кольорі. Вони відмінно поєднуються з білими раковинами і ванними, надаючи кімнаті актуальний в цьому році графічний ефект.

Денне світло

Неонова підсвітка, так само як і тьмяне жовте електричне світло, давно виставлені геть із наших ванних кімнат. Але в 2021 році мода на природне денне (або максимально імітуюче денне) освітлення досягла свого апогею.

Звичайно, далеко не в кожній міській квартирі можна зробити вікна, але в заміському будинку ніщо вам не завадить реалізувати такий проект. Більш того сучасні теплозахисні і вологозахисні матеріали дозволяють ставити ванну навіть на веранді - і приймати ванни з видом на квітучий сад або милуючись зірками через скляний дах!

Рельєфний малюнок на стінах

Поряд з зберігаючими популярність натуралістичними стінами з бетону, натурального каменю або плитки, що імітують ці матеріали, в 2021 році явно простежується новий тренд - настінні покриття з рельєфними поверхнями. Це може бути грубуватий, шорсткий камінь або плитка з 3D-рельєфом, які можуть використовуватися як для облицювання тільки однієї акцентної стіни, так і для всієї ванної кімнати.

«Зелена» філософія і сталий розвиток

Sustainability, або як перекладається цей термін, «сталий розвиток» - один з головних глобальних трендів в дизайні. Для ванної кімнати це означає використання натуральних, придатних для вторинної переробки матеріалів, економічні сантехнічні рішення, що дозволяють контролювати споживання ресурсів (води, електроенергії) і навіть повторне використання води для технічних цілей. Сучасні змішувачі оснащені аераторами і термостатами, унітази використовують для змиву воду після раковини, а ванни суміщені з душами, виконуючи дві функції.

Живі рослини

І, нарешті, в цьому році в світі відзначається повальне захоплення живими рослинами. Зелень і квіти - 100% must have будь-якого модного інтер'єру, будь до міська квартира або заміський будинок.

Urban Jungle - не тільки один з найбільш згадуваних тегів в Instagram і Pinterest, але і ціла філософія життя, у якій сьогодні маса послідовників по всьому світу. Не оминула ця тенденція стороною і ванну кімнату, яка в модних будинках просто зобов'язана виглядати, як квітучий райський сад!