Букет мікс: як краще поєднувати квіти

Правильно поєднувати квіти в букетах мікс важливо з кількох причин. Це не тільки естетика, але і правильне складання композиції, важливість підбору відтінку, щоб окремі бутони не губилися на тлі інших.

Також важливим є аромат різних кольорів - важливо зберегти гармонію, враховуючи поєднання різних запахів між собою. Замовляйте в Харкові букети на https://ff.ua/ru/land/cities/ukraine/kharkivska-state/kharkiv/flowers-delivery-kharkiv, досвідчені креативні флористи добре розбираються у цих та інших нюансах, і пропоновані ними квіткові мікси приємно здивують вас оригінальністю і вишуканістю! 

Правильне поєднання відтінків

Починати складання композиції рекомендується з колірної гами, для чого найкраще використовувати колірне коло. Це спеціальна конструкція, розділена на окремі сектори, що включає в себе проміжні і основні кольори. Відтінки і кольори розташовані так, що при накладенні двох основних утворювався проміжний, що розташовується між цими квітами. Крім того, колірні відтінки розділені на теплі і холодні.

При складанні букетів-мікс прийнято дотримуватися чотирьох базових схем, які допомагають складати красиві і гармонійні флористичні композиції:

  • Аналогічна схема. Для підбору кольорів використовуються 2-4 відтінки, які по колу розташовані поруч. При цьому можна вибрати бутони домінуючого кольору, які будуть основними для всієї композиції або використовувати відтінки однаковою мірою насиченості.
  • Контрастна схема. При такому варіанті застосовуються відтінки з протилежних секторів кола. Оптимальними варіантами для флористичних композицій є: жовтий і синій, червоний і зелений, фіолетовий і жовтий. Такі букети квітів будуть яскравими і насиченими, кожен бутон в них повністю розкриває свою красу. Але при складанні подібних композицій треба акуратно ставитися до допоміжного декору, щоб бутони не загубилися на його тлі.
  • Монохромна схема. Вона оптимально підходить для створення ніжних букетів з троянд, тюльпанів або інших квіток. Для складання підбираються бутони різних відтінків, але з одного сектора, що створює приголомшливий ефект.
  • Поліхроматична схема. При такій схемі використовуються бутони відтінків веселки. Це кращий варіант при використанні польових квітів, складанні річних або весняних букетів.

Поєднання різних кольорів

Наступним кроком є ​​підбір рослин, які повинні поєднуватися між собою не тільки за кольором, але і за запахом. Крім того, далеко не всі квіти можуть однаково добре уживатися одна з одною - при неправильному підборі букет зів'яне дуже швидко.

Несумісними з іншими є нарциси, гвоздики, орхідеї, лілії, резеда. Ці квіти виділяють в воду агресивні речовини і дуже щільний сік, який згубно діє на інші рослини. Також треба враховувати, що конвалії вкрай погано впливають на фіалки, тюльпани або незабудки, а лілія не сполучається з маргаритками, маками або волошками. Троянди ні в якому разі не рекомендується поєднувати з трояндами.

Дружніми рослинами, які добре поєднуються з іншими і продовжують терміни життя букета, є кипарис, герань, жасмин. При цьому жасмин здатний підсилити запах конвалій, а кипарисові гілки оптимально підходять для поєднання з тюльпанами і настурціями.

Троянди можна поєднувати з каллами, бузком, ліліями і лавандою. Але ця квітка зовсім не підходить для букетів з маками, тюльпанами, нарцисами або дельфініум. Невеликі рожеві бутони гармонійно виглядають з еустоми та альстромерій. Такі букети роблять не дуже великими, їх можна поміщати в декоративні коробки.

Наведені поради є базовими, треба враховувати безліч інших нюансів. Наприклад, великі бутони троянд абсолютно не уживаються з дельфініум, для таких композицій краще вибирати кущові троянди. Також для букетів дуже важливим є правильний догляд та належне оформлення.