Критерії вибору житла на первинному ринку

Придбання квартири у новому домі — хвилюючий та приємний момент, часто пов’язаний з розширенням особистого простору. Попри хвилювання потрібно розуміти високий рівень відповідальності прийняття рішення, уважно підійти до великої кількості нюансів. Розглянемо основні фактори, які варто врахувати потенційним власникам житла у новобудові.

Від чого відштовхуватись?

На старті необхідне зіставлення фінансових можливостей та бажань по габаритах нерухомості. Далі можна аналізувати варіанти локалізації, як глобальної (в рамках якого регіону країни), так і точкової (район населеного пункту). Якщо цікавитесь покупкою квартири в одній з одеських новобудов, зверніть увагу на ЖК "4 сезони" в Одесі, розміщений недалеко від легендарного Приморського бульвару. Після приблизного визначення територіального розміщення житлової площі можна зв’язуватись із забудовниками та обговорювати деталі. Покупців нерухомості на первинному ринку найбільше хвилюють такі моменти:

  • стадія будівництва комплексу;
  • внутрішня та зовнішня інфраструктури;
  • наявність квартири з бажаним плануванням;
  • розвиток транспортної мережі;
  • надійність забудовника.

Стадія будівництва напряму впливає на цінові показники. Частина клієнтів згоджується чекати довше заради внесення меншої суми грошей. Але варто враховувати пропорційність ризиків та знаходити золоту середину. Також тривале очікування переїзду прийнятне далеко не для всіх, може нести багато незручностей та потребувати додаткових фінансових вкладень, що нівелює ідею економії.

Практичні поради

Перед тим як інвестувати у будівництво квартири, яка повністю влаштовує в аспектах ціни, планування та інфраструктури, дізнайтесь детальну інформацію про забудовника. Репутація компанії, яка будує комплекс, може багато розповісти про перспективи конкретного проєкту, ймовірність своєчасної здачі дому в експлуатацію, відсутність проблем з документами. Представники бренду «Будова» звели більш ніж 60 об’єктів та ощасливили тисячі одеських сімей. Згуртована праця понад 2000 професіоналів галузі будівництва дозволяє робити сучасне житло доступним та одночасно задавати нові стандарти.

Покупка нерухомості у забудовника — це вклад у майбутнє. Потрібно розуміти, якими темпами виконуються задачі. Можливість слідкувати за ходом будівництва, бачити фотозвіти та відео трансляції стане додатковим факторам впевненості для власника нерухомості. У чесного забудовника відсутні причини для приховування інформації. Не нехтуйте правом контролювати кожен етап робіт і розуміти, як наближається момент заселення в омріяну квартиру.