Економія коштів та забезпечення комфорту у приміщення — вигода від покупки рекуператора повітря

До недавнього часу на сучасному ринку техніки досить рідко можна було зустріти рекуператори повітря, адже до кінця не була оцінена значимість техніки та необхідність використання такої системи. В пошуках ефективного приладу очищення повітря, який до того ж скорочує витрати ресурсів на обігрів приміщення, прийшла й переоцінка значимості даної техніки. Вона створює комфортну атмосферу в приміщенні, в буквальному та переносному сенсі не дозволяє викидати гроші вітер, економлячи сімейний бюджет, до того ж ціни на рекуператори повітря більш ніж приємні, що має подвійний економічно вигідний ефект від покупки.

Про принцип роботи

Принцип рекуперації, від якого і походить назва приладу, полягає в поверненні частини тепла від відпрацьованого повітря назад у приміщення. Теплий відпрацьований потік у теплообміннику зустрічається з потоком свіжого повітря, частково нагріваючи його. В цьому і заключається перевага рекуператора над традиційною витяжною вентиляцією. Остання, з огляду на скорочення приливу повітря у приміщення з герметичними пластиковими вікнами, не взмозі нормально функціонувати. Традиційна система вентиляції не призначена для очищення брудного повітря, яке потрапляє в дім з вулиці. Якщо є протяги, з нею неможливо контролювати рух повітряних мас. На обігрів оселі витрачаються значні ресурси, втім досягнути оптимального мікроклімату та температури не вдається. Людям доводиться платити за нагрівання повітря, яке вилітає в трубу. Вихід є!

Економія ресурсів

Як скоротити витрати на енергоносії, не опалюючи вулицю, забезпечити приток в кімнату чистого повітря? В нагоді стануть спеціальні установки-рекуператори, завдання яких полягає у нагріванні приточного холодного повітря за рахунок теплого відпрацьованого повітря.

Шляхом установки касети, що забезпечує теплообмін повітря, витяжне повітря передає тепло стінкам теплообмінника, при цьому холодне повітря, що йде в приміщення, нагрівається від його стінок. Саме цей простий та ефективний принцип обумовив популярність  рекуператорів на ринку вентиляційних установок. Новітні технології, які використовуються при виробництві техніки, досягли нового рівня для уникнення обмерзання внутрішніх деталей, появи конденсату та ін.

Сьогодні установки відмінно виконують покладені на них функції у приміщеннях різного типу: квартирах, заміських будинках і котеджах, зберігаючи і підтримуючи необхідну вологість і повітрообмін взимку і влітку. Вони створюють і підтримують необхідний мікроклімат в приміщенні протягом всього року, при цьому забезпечуючи економія чи малих кошт.