Ранкова пробіжка: поради для початківців

Боротьба з зайвими кілограмами може бути приємною, якщо обрати для себе біг вранці. Таке тренування подарує гарний настрій, дозволить отримати заряд енергії та налаштує на робочий лад.

Екіпіровка для пробіжки

Якщо ви вирішили бігати вранці, то треба подбати і про екіпіровку. Взуття та одяг мають великий вплив на комфортність бігу, тому вони неодмінно повинні бути зручними і легкими. Кросівки не повинні завдавати дискомфорту ступні. Що стосується одягу, то надавайте перевагу речам з натуральних тканин або спеціальних, які призначені для тренувань.

У холодну пору року на пробіжку рекомендується одягати спортивні костюми. Найкращі спортивні костюми можна придбати в інтернет-магазині Megasport. Там ви знайдете останні колекції від відомих брендів: Puma, Nike, Champion. Замовлення можна отримати на будь-якому відділенні Meest або Нова Пошта. Так просто обрати зручний варіант разом з Мегаспорт!

Розминка – важливий етап 

Не можно починати тренування з бігу! Перш за все рекомендується зробити невелику розминку: потягнути ноги, кілька разів присісти, пострибати, тобто розігріти м’язи. Якщо цього не зробити, то надто великий ризик отримати травму. Після розминки не треба швидко бігти, спочатку протягом 3-4 хвилин треба притримуватися повільного руху, а вже потім перебудовуватися на оптимальний темп. Якщо ви намагаєтесь схуднути за допомогою таких кардіотренувань, то варто чергувати біг підтюпцем з прискоренням темпу.

Правильне дихання – запорука успіху

Під час бігу варто носом вдихати повітря, а ротом – видихати. Це сприяє насиченню крові киснем, а також допомагає уникнути задишки. Якщо зрозуміло, що після певної дистанції дихати дуже важко, то це привід припинити біг та перейти на тиху ходу.

Як правильно завершити тренування?

Одразу не можна починати з бігу, тож закінчувати пробіжку різкою зупинкою теж не варто. Коли прийде час завершувати тренування, рекомендується перейти спочатку на повільний темп, а потім вже на тиху ходу. Неодмінно зробіть кілька простих вправ на завершення. Останнім етапом буде приймання душу, щоб змити зі шкіри піт, разом з яким виводяться шкідливі речовини.

Якщо ви вирішили почати бігати вранці, то не треба одразу навантажувати себе, почніть з п‘яти хвилин, а потім поступово додавайте по декілька хвилин кожного дня.