Типові помилки при виборі металопластикових вікон

Пластикові вікна вже кілька десятиліть успішно продаються на віконному ринку України. Вікна з пластиковим профілем щільно увійшли в наше життя і стали невід'ємною частиною комфортного життя. На жаль, до цього дня залишаються покупці, які не задоволені отриманим результатом, а заміна старих віконних конструкцій на пластикові не вирішила проблеми з холодом і дискомфортом в будинку.

Поспіх в питанні вибору нових пластикових вікон абсолютно недоречний, і до цього потрібно віднестися з усією відповідальністю. На сайті 4okna.ua/ ви дізнаєтесь де у Харкові по доступній ціні можна замовити якісні вікна, а ми сьогодні розберемося, які найчастіше помилки замовники допускають при виборі вікон.

Орієнтуватися виключно на ціну

Мабуть, найпоширеніша помилка. Це не дивно, адже нестабільна економічна ситуація в країні змушує раціонально та економно використовувати гроші, але тут необхідно знати міру. Як говоритися, скупий платить двічі. Нові вікна - це покупка, розрахована на довгі роки, тому вони повинні бути високої якості. Висока вартість вікон не є однозначною гарантією високої якості, але дешеві вікна однозначно погану якість.

Ціна на якісні вікна не сильно відрізняється між компаніями-виробниками. Якщо ж вам пропонують вікно за зниженою вартістю або акції - це привід засумніватися в його якості.

Здешевлення продукції досягається шляхом різних хитрощів, у випадку з віконними конструкціями це може бути:

  • використання профілю зі зменшеною товщиною зовнішньої стінки,
  • зменшене армування,
  • неоригінальні комплектуючі,
  • арматура з пластиковими елементами,
  • склопакети з меншою товщиною або поганою маркою скла,
  • «кустарне» виробництво і збірка конструкції і т.д.

Купуючи дешеві вікна, Ви в найближчі роки зіткнетеся з безліччю проблем. Спочатку це будуть неприємні дрібні поломки, які вимагатимуть регулярних матеріальних вкладень. А через п'ять-сім років простого ремонту буде недостатньо, геометрія вікна порушитися, склопакети розгерметизуються, робота фурнітури буде важкою. На жаль, дешеві вікна не зможуть зробити ваш будинок теплим і затишним в зимовий час.

Вибір вікна за назвою профілю

Віконна конструкція складається з трьох основних елементів - це профіль, склопакет і фурнітура. Кожен елемент дуже важливий і його якість визначає якість вікна в цілому. Помилково вважати, що вікна із знаменитою профільною системою є найбільш якісними і надійними.

Досить часто деякі недобросовісні віконні компанії користуються тим, що велика кількість споживачів не до кінця обізнані в питанні вікон і орієнтуються виключно на віконний профіль. Менеджери таких компаній розповідають про переваги профільної системи, його теплоізоляційні властивості, а разом з хваленим профілем продають склопакети і фурнітуру низької якості. Після установки вікна починаються проблеми: продування, конденсат, затирання стулки і т.д. Дуже важливо відповідально підійти до вибору кожного з трьох основних елементів віконної конструкції.

Незнання де і як виробляються вікна

Для того щоб виготовити якісну, надійну і довговічну віконну конструкцію мало якісних елементів, дуже важливим є і якість збірки. Вікно можна зібрати і в гаражних умовах, але про якість тут говорити не варто. Маловідомі віконні виробники, які існують на ринку недовго, не можуть дозволити собі дороге автоматизоване устаткування і висококваліфікований персонал. Це необхідно враховувати при виборі вікон.

Енергозберігаючі вікна необов'язкові, краще заощадити

Енергозберігаючі технології вже давно не викликають сумнівів у жителів розвинених країн світу. На жаль, в Україні енергозбереження почало розвиватися не так давно. Багато людей помилково думають, що вікна з енергозберігаючим покриттям - це непотрібні витрати. Ефективність енергозберігаючих вікон доведена і такі вікна є обов'язковими для житлових приміщень.

Економія на обробці зовнішніх відкосів

Для того щоб вікно було максимально теплим і надійним, крім якісних елементів, складання і монтажу, необхідно подбати і про відкоси.

Внутрішні відкоси замовники роблять відразу, а ось обробкою зовнішніх мало хто займається - це помилково. Монтажна піна досить швидко руйнується під дією вологи і сонця, тому монтажний шов необхідно захистити від негативного впливу факторів навколишнього середовища.