Вихід із запою: що про це потрібно знати

Запоєм називається безперервний довгий період вживання спиртних напоїв, який може мати різну періодичність. В середньому, запій може тривати від 3 до 90 днів.

Даний період дуже небезпечний для життя і здоров'я людини, оскільки розвивається психологічна і фізіологічна залежність від алкоголю, що в свою чергу робить відмова від алкоголю складнішим.

Як правило, запій виникає після того, як людина намагається усунути неприємні прояви похмілля новою порцією спиртних напоїв і втрачає контроль над ситуацією. В такому стані людина перебуває в постійному стані сп'яніння і відчуває постійну фізіологічну і психологічну тягу до спиртного, тому досить складно вирішити дану проблему в домашніх умовах.

Самостійне виправлення такої проблеми можливо тільки в легких випадках. Для вирішення більш складних ситуацій найкраще звернутися до профільних фахівців.

Як вийти після тривалого запою за допомогою фахівців

У більшості випадків не обійтися без участі профільних фахівців, наркологів і психотерапевтів. Оптимальним варіантом є виклик нарколога на дім. Поради нарколога допоможуть швидко усунути проблему запою і привести пацієнта до нормального стану. Крім того, спеціалізований лікар-нарколог підбере необхідні препарати і розробить індивідуальну програму лікування, виходячи зі стану пацієнта.

Досвідчені фахівці наркологічного центру «ХЭЛП», спеціалізацією якого і є выведение из запоя знають, як вийти із запою з мінімальними негативними наслідками для пацієнта.

Потрібно зауважити, що самостійні спроби виходу з довгого запою або ігнорування проблеми можуть привести до інфаркту міокарда, стенокардії, аритмії, загострення і виникнення виразкових захворювань, інсульту, порушень мозкового кровообігу, захворювань печінки, білій гарячці і т.д.

Як допомогти вийти із запою в домашніх умовах

Вирішити дану проблему самостійно вдається лише невеликому відсотку людей. Найкраще відмовлятися від регулярного вживання спиртних напоїв за допомогою близьких або досвідчених фахівців.

Для вирішення даної проблеми слід дотримуватися ряду порад і рекомендацій:

  • відмовитися від алкоголю у вечірній час перед сном;
  • постаратися засипати раніше, випиваючи перед сном 20 крапель м'яти розведених в склянці теплої води;
  • відмовитися від ранкового похмілля;
  • замість ранкового прийому алкоголю рекомендується прийняти контрастний душ, який підбадьорить організм;
  • пити максимально багато рідини, яка буде виводити з організму токсини, і розріджувати кров;
  • перші 1-2 дня після відмови від алкоголю може виникнути блювота. не варто намагатися стримувати блювотні позиви, оскільки такий ефект є природним процесом очищення організму;
  • пийте активоване вугілля у великих кількостях;
  • обов'язково змусьте себе поїсти. дуже бажано вживати в їжу бульйони і гарячі рідкі страви. Тим не менш, варто відмовитися від жирної їжі;
  • відмовтеся від куріння хоча б на кілька днів і захистіть себе від спілкування з вашими друзями, які люблять випити;
  • пийте вітаміни, аспірин і цитрамон при болю в голові.

Якщо правильно вийти з цього стану не виходить, можна протягом 3 днів повільно знижувати дозу алкоголю або періодичність його вживання до повної відмови.