ТОП критичних помилок SEO

SEO-просування є недооціненим інструментом при створенні сайту. Адже від того як проведуть первинну оптимізацію сайту - буде залежати його положення в пошуковій видачі.

Тому даному процесу дуже важливо приділяти належну увагу, і найкраще довірити питання розкрутки сайту професіоналам. На сайті whiteo-agency.com.ua ви дізнаєтесь про агентство інтернет-маркетингу WHITEO, яке на протязі багатьох років успішно займається розробкою і розкруткою сайтів любої складності і тематики, а у даній статті ми поговоримо про найбільш часті і критичні помилки SEO-просування. 

«SEO померло»

Так вважають ті, хто нічого не розуміє в сучасних тенденціях бізнесу в мережі. Відповідно, ця думка - перший крок на шляху до падіння з олімпу пошукової видачі, яка очолює наш ТОП СЕО помилок. І нехай думка досить великого числа «знавців» не вводить вас в оману. Найчастіше її висловлюють ті, хто намагається продати послуги з просування шляхом придбання платних оголошень. Саме завдяки їх активних дій, пов'язаних із замовчуванням користі від грамотного і набагато більш ефективного SEO, призвело до закриття багатьох інтернет-проектів.

SEO не просто живе, цей вид просування на сьогоднішній день довів свою максимальну ефективність у порівнянні з іншими. Крім того, SEO дозволяє не тільки заробити, а й значно заощадити. Адже основна мета SEO-оптимізації сайту - не просто отримати якомога більше покупців або передплатників, а зробити це з меншими витратами. Звичайно, такий підхід радує не всіх бажаючих заробити на інтернет-маркетингу. Звідси і всі ці розмови. Тому перша, і найстрашніша помилка, через яку ви ризикуєте ніколи не розвинути свій проект, - думати, що SEO не може принести користі вашому бізнесу.

Відкладена реалізація SEO-рішень

Що заважає просуванню вашого сайту в даний момент? Нерішучість. Або думка про те, що оптимізувати сайт ніколи не пізно, відноситься до числа основних помилок СЕО оптимізації. Повірте, може бути занадто пізно. І цьому є 3 вагомі причини:

  • Зміна потреб і характеру користувачів. Ми не стоїмо на місці і стаємо більш досвідченими. Разом з можливостями і розвитком IT-технологій та інтернет-маркетингу змінюються і потреби користувачів. Потрібно вміти підлаштовуватися під користувачів, інакше вони будуть проходити мимо.
  • Розвиток алгоритмів ранжирування пошукових систем. Те, що було актуально в минулому році, вже не працює або працює з набагато меншою ефективністю зараз. А SEO-тренди поточного року в наступному абсолютно точно не принесуть такої ж користі, яку ви можете отримати в даний момент. Причина проста: пошукові системи постійно змінюються, намагаючись підлаштовуватися під вимоги користувачів і працюючи над підвищенням комфорту.
  • Активність конкурентів. Поки ви роздумуєте, конкуренти діють і отримують вигоду від SEO просування, відповідаючи потребам вашої цільової аудиторії, яка, коли ви тільки збираєтесь показати їй цікаву пропозицію, вже не будуть в ньому зацікавлені. Адже вони вже отримали все, що хотіли на іншому сайті і стали їх лояльним клієнтом. Хто не встиг, той, як відомо, запізнився. І це груба помилка при просуванні може коштувати дуже дорого. Тому що, чи не впроваджуючи зараз, ви ще більше віддаляється від лідерів.

Ігнорування конкурентів

Аналізуючи помилки при SEO оптимізації, фахівці часто відзначають, що багато при просуванні власного проекту не звертають увагу на те, що і як роблять конкуренти. Чому необхідно уважно стежити за конкурентами: щоб не упустити цікаві рішення, які можуть бути корисні, а, значить, повинні бути реалізовані і вами; щоб не допустити тих же помилок, які могли допускати конкуренти; щоб зробити ще краще і піднятися за рахунок цього вище їх. Не потрібно намагатися воювати з конкурентами. З ними треба вміти співіснувати і отримувати від цього користь. Чемпіонами не бувають без суперників.

Просування сайту тільки по високочастотним запитам

Складання семантичного ядра - робота важлива і відповідальна. Від її правильності залежить, хто і при пошуку якої інформації або товару буде бачити вашу пропозицію. Один невірний крок, і ваша цільова аудиторія ризикує ніколи не побачити ваш сайт і принести вам користь.

До найбільш поширених СЕО помилок вже на етапі створення семантичного ядра є ігнорування середньо- і низькочастотних запитів. Власники сайтів часто вважають, що краще сконцентруватися на високочастотних запитах, адже їх шукають сотні тисяч користувачів, ніж на середньо- і низькочастотних, які намагаються знайти значно меншу кількість людей. Логіка цілком зрозуміла, але вона абсолютно хибна.

Зверніть увагу, які запити ви самі вбиваєте в рядок пошуку. У 9 випадків з 10 ви вкажете максимум конкретики, щоб відразу отримати якомога більше релевантну видачу. Також поводяться і інші користувачі інтернету. І це головна причина, чому на сьогоднішній день набагато ефективніше просувати свій проект по середньо- і низькочастотних запитах. Якщо не відштовхуватися від припущень і звернутися до статистики, можна побачити, що близько 70% трафіку практично будь-якого сайту приходять саме по низько- і середньочастотних запитах.