Що таке "точне землеробство" і чому цю технологію слід популяризувати

Багато фермерів у всьому світі отримують значну вигоду від впровадження методів точного землеробства. Його основні переваги полягають в зниженні витрат і шкоди для навколишнього середовища, а також в здатності виробляти набагато більш здорові культури. Як же ця технологія допомагає фермерам оптимізувати свої виробничі процеси?

Технологія точного землеробства

Точне землеробство - це сучасна сільськогосподарська тенденція, яка дозволяє фермерам удобрювати свої посіви з набагато більшою точністю і, в свою чергу, оптимізувати виробництво сільськогосподарських культур. Процеси точного землеробства включають складні технології, такі як супутникові системи, які аналізують поля і дають фермерам точні рекомендації про те, скільки добрив їм потрібно використовувати для конкретних рослин.

А на сайті https://elvorti.com/ ви зможете ознайомитись і замовити продукцію компанії ELVORTI - високоефективну сільськогосподарську техніку для точного землеробства. 

Переваги точного землеробства

Точне землеробство покращує здоров'я рослин

Простіше кажучи, фермери, які використовують технології точного землеробства, можуть набагато краще доглядати за своїми полями в мінімально можливих масштабах. Супутникові системи поділяють поля на більш дрібні одиниці, аналізують їх окремо і надають фермерам детальний аналіз здоров'я рослин, який допомагає їм зрозуміти різні умови на їх полях. Ця технологія також дає фермерам точні рекомендації про те, як удобрювати урожай найбільш ефективним способом. Це, в свою чергу, дозволяє їм виробляти набагато більш здорові рослини, які в кінцевому підсумку стають нашою їжею.

Точне землеробство підвищує родючість наших грунтів

Устаткування для точного землеробства піклується не тільки про рослини, але і захищає наші грунти, річки і озера. В даний час близько 60% азотних добрив, які є найбільш поширеними добривами в світі, викидаються в відходи. Це відбувається тому, що без точного землеробства фермери розподіляють добрива наосліп - вони роблять це рівномірно по полю. Це призводить до надмірного удобрення грунту, що негативно позначається на її якості і родючості. Значна кількість невикористаного азоту також вимивається в наші озера і річки, що також завдає їм серйозної шкоди.

Устаткування для точного землеробства може запобігти всім цим проблемам, дозволяючи фермерам використовувати тільки потрібну кількість азоту і запобігати надмірній добриво своїх полів.

Точне землеробство набагато дешевше

Багато фермерів по всьому світу помітили зниження витрат після того, як вони почали застосовувати технології точного землеробства для вирощування сільськогосподарських культур. Сучасні супутникові рекомендації по азоту дозволяють заощадити до 401 тисяч тон  добрив, що становить основну частку змінних витрат фермерів. Для фермера середнього розміру, який працює на полі площею 250 гектарів, точне землеробство заощадить близько 15 тисяч євро на рік - гроші, які однозначно можна використовувати раціональніше.