6 варіантів для відпочинку на морі за кордоном

6 варіантів для відпочинку на морі за кордоном

Плануючи поїздку на море за кордон, хочеться відпочити з комфортом, щоб максимально відчути контраст між нашим та іноземним сервісом. Зробити це зовсім не складно, при цьому не витративши більше запланованої суми. Сьогодні розберемо 6 країн, які відмінно підходять як для першої, так і для десятої поїздки за кордон, розповімо про особливості перетину кордону, цінах, тривалості перельоту. А найголовніше – обговоримо переваги кожної країни та її унікальність.

Болгарія

Ця країна знаходиться зовсім близько, переліт займе максимум 1,5 години, тому напрямок можна сміливо рекомендувати для сімей з дітьми. Раніше Болгарія була дуже популярною, відкривалися нові санаторії, розвивався туризм, зараз будівництво йде не так активно, але країна підтримує те, що у неї є.

Вартість турів сюди починається від 400$ на двох. Дуже зручно використовувати сайт турагентства Отпуск, щоб простежити тенденції зміни вартості, дізнатися більше інформації про самі популярні готелі та вибрати нарешті довгоочікувану путівку на море. У Болгарії не поширені тури «все включено», але проблем з харчуванням точно не виникне, в автентичних ресторанах місцевої кухні можна пообідати всього за 8-12$.

Греція

Все, що ми знаємо про Грецію, сильно відрізняється від того, яка вона зараз. Безумовно, стародавні міста – це добре, але куди більше сучасного туриста цікавлять нові, відмінно обладнані готелі, послуги по типу трансферу, цікаві екскурсії. І все це звісно є в Греції.

Саме з цього напрямку рекомендується почати відпочинок на островах – Родос, Кос, Крит, Санторіні. Кожен їх куточок просочений сонцем і любов'ю до приїжджих. Віза жителям України при наявності біометричного паспорта не знадобитися, а вартість путівок починається від 600$ на двох.

Туреччина

Довго зупинятися на цій країні ми не будемо, адже все і так знають, що відпочивати тут неймовірно здорово, ціни доступні як студентам, так і великим сім'ям. Кожен турист зможе знайти для себе підходяще місце з відмінним рівнем сервісу та харчуванням «все включено». Путівки в Туреччину з дітьми продаються за ціною від 500$, але щоб точно бути впевненим у відмінному відпочинку, команді аніматорів та інфраструктурі готелю, краще придивитися до дорожчих 5* сімейних готелів. Туреччина – це вічна класика, яку дуже складно переплюнути, краса, чистота, гостинність – все на рівні.

Таїланд

Не дивуйтеся, що наша добірка занесла вас так далеко, адже Таїланд давно перестав вважатися якимось неймовірно дорогим і невиправданим напрямком. Багато туристів навіть відправляються сюди зимувати на всі три місяці, насолоджуючись сонцем і теплом, чистотою місцевих пляжів і навчаючись їздити на мопеді по нерегульованим вулицям Таїланду.

Саме тут можна спробувати найсмачніші морепродукти, помилуватися пейзажами з картинки і назавжди закарбувати найкращі моменти подорожі. Через тривалий переліт вартість турів не дешева – від 1100$ на двох, але яскраві враження безумовно того варті.

Іспанія

Європейці вже давно облюбували чудові іспанські узбережжя, шикарні піщані пляжі, смачну і різноманітну їжу. Туристам з нашої країни тільки належить дізнатися, що таке справжня іспанська рів'єра та чому так добре відпочивати на середземноморському узбережжі. Але ж тут дійсно класно – між країнами діє безвізовий режим, вартість путівок починається від 700$ на двох. Азартній молоді пропонують вирушити в автобусні тури в два рази дешевше. Спекотна і запальна Іспанія покаже, що таке яскравий відпочинок.

Туніс

Місцеві готелі завжди готові до приїзду туристів – в них все організовано за вищим розрядом. Курорт часто порівнюють з Єгиптом за рівнем гостинності та якістю обслуговування, тільки ось клімат в Тунісі куди приємніший. Щоб купити недорогу путівку сюди, доведеться перебрати чимало варіантів або пошукати гарячі тури, але очікування дійсно того варте. Країна прогресивна, тут ніхто не буде дивитися на вас в купальнику скоса, а опинившись біля апельсинового, оливкового або лимонного гаю, можна нарвати плодів. Досить запитати дозволу у сторожа, який завжди знаходиться десь поруч.

Незалежно від того, яка країна сподобалася вам більше, постарайтеся організувати максимально насичений відпочинок. Зрозуміло, що подорож за кордон це сама по собі пригода, але можна зробити її ще більш яскравою і насиченою, додавши місцевої кухні і захоплюючих екскурсій.