6 помилок при зберіганні сухого корму для собак

Для того, щоб харчування собак було правильним, збалансованим, з вмістом всіх необхідних їй вітамінів був створений спеціальний сухий собачий корм.

Це стало справжнім порятунком для сучасних жителів великих міст, тому що для того, щоб приготувати правильну і корисну їжу для свого вихованця раніше доводилося витрачати багато часу і сил. І саме зараз в інтернет-магазині https://push-ok.com.ua/dry_food/filter/breed_size-small_breed ви зможете по найкращій вартості купити поживний збалансований сухий корм для різних порід собак виробництва Royal Canin, ACANA, Nutra і інших відомих брендів. 

Однак для такого корму, як і для будь-якого іншого продукту дуже важливе дотримання всіх умов зберігання. Нехтування ними може призвести до псування і зараження корму бактеріями.

Наведені нижче помилки, котрі часто роблять навіть досвідчені власники. Подивіться, може бути, і ви робите якісь з них.

Висипати сухий корм прямо в контейнер

Контейнери для зберігання сухого корму - прекрасний спосіб зберегти свіжість корму довше. Але помилка полягає в тому, що більшість власників висипають корм прямо в контейнер. Експерти радять поміщати в контейнер пакет з кормом. Собачий корм довше зберігає свій запах, якщо зберігається в заводській упаковці, яка служить відмінним бар'єром від втрати жирів. 

Залишати корм в незакритому вигляді

Постійний контакт з повітрям призводить до того, що корм швидше псується, так само зростає ризик зараження хвороботворними бактеріями. Сухий корм між годуваннями повинен бути в щільно закритій упаковці.

Зберігати корм при високій температурі або вологості

На перший погляд найпростіше зберігати корм на балконі або в гаражі, але постійні мінливі погодні умови (наприклад, підвищена вологість) можуть вплинути на свіжість і безпеку корму.

Фахівці рекомендують зберігати сухий і невідкритий консервований корм в сухому прохолодному місці, щоб мінімізувати втрату вітамінів і уникнути прогорклости. Так само переконайтеся, що місце зберігання корму недоступно для тварин і комах.

Довго зберігати відкритий корм

Відкриті консерви для собак не повинні перебувати поза холодильником довше 4 годин. Тривалість зберігання відкритого пакету сухого корму сильно різниться від виробника до виробника, але середнім вважається значення в один місяць.

Використовувати їжу з вичерпаним терміном придатності

«Придатний до» на пакеті з сухим кормом означає, що виробник повідомляє вам, що після цієї дати корм не буде містити всіх необхідних корисних речовин. Обов'язково перевіряйте термін придатності до покупки.

Використовувати брудну миску для годування

Ветеринари рекомендують мити миску засобом для миття посуду і гарячою водою після кожного годування. Брудна миска - джерело хвороботворних бактерій. Адже ви не використовуєте одну тарілку знову і знову без миття?

І на завершення поговоримо про розмочування. Годування собаки розмоченим сухим кормом зовсім не рідкість серед заводчиків. Такою їжею найчастіше годують цуценят при переведенні їх з молока на сухий корм. Однак і дорослі собаки дуже часто відмовляються їсти сухарики і вважають за краще, щоб їх корм попередньо размачивали.

Сухий корм для собак в принципі призначений для вживання у вигляді невеликих сухариків. Однак розмочувати його для того, щоб він прийняв більш м'яку консистенцію можна. А у певних випадках, навіть потрібно.