Види і особливості бізнес портрету

Діловий портрет - невід'ємна частина іміджу сучасного керівника, топ-менеджера або просто досвідченого професіонала. Такі фото дозволяють зв'язати персональний або корпоративний бренд з конкретною людиною, опосередковано показати його професіоналізм, підхід до ведення бізнесу.

Сучасна бізнес-зйомка - не набір стандартних фото з офісу, це різноплановий жанр, що вимагає від фотографа постійного пошуку цікавих естетичних рішень. Тільки в цьому випадку вдається отримати живі і атмосферні кадри, що дійсно здатні допомогти просуванню персонального або корпоративного бренду. Фотограф Владислав Тупчієнко (Киев), з роботами якого можна познайомитися на сайті https://www.vlad-foto-video.com/biznes-portret-del, має достатній досвід ділової фотосесії, і разом зі своєю командою професіональних стилістів та іміджмейкерів гарантовано допоможе підкреслити ваш образ успішної і цілеспрямованої людини!

Замовляючи фотосесію, клієнт зазвичай вже знає, де будуть використовуватися готові світлини - ця інформація дозволяє підібрати ракурси і плани, оптимальні для веб-дизайну, оформлення рекламних або експертних матеріалів. Можливе створення універсального портфорліо, в якому будуть кадри, які підходять для вирішення найрізноманітніших маркетингових задач.

Особливості нешаблонного бізнес-портрета

  • Невимушений і динамічний кадр без завчених поз.
  • Відповідність концепції фотосесії і стилістики знімків реальному професійному іміджу замовника.
  • Вибір ракурсів з урахуванням цільового застосування кадрів.
  • Демонстрація як особистісних, так і професійних якостей людини.
  • Ретельний індивідуальний підбір локацій.

Чим складніша і багатогранніша сфера діяльності клієнта, тим більше уваги повинен приділити фотограф творчому вирішенню поставленого завдання. Нюанси підходу до зйомки сучасного ділового портрета можна розглянути на кількох найбільш яскравих прикладах.

Бізнес-зйомка для представників творчих професій

Творча кар'єра сьогодні затребувана як ніколи раніше, оскільки бізнес в області мистецтва, розваг і культури вийшов на новий рівень розвитку. Завдяки цьому бізнес-портрет все частіше замовляють художники, дизайнери, музиканти, скульптори, креативні директори, продюсери і т.д.

Оскільки робота таких фахівців одночасно лежить в області професії і творчості, фотографу необхідно гармонійно об'єднати принципи художньої та ділової зйомки. Це вимагає великого досвіду роботи і тонкого смаку. Особиста і професійна реалізація для творчої людини нерозривно пов'язані, і це необхідно враховувати при виборі локації. Зазвичай вибір падає на місце, що має пряме відношення до діяльності фахівця: студія або персональна майстерня, репетиційна база і т.д.

Ділова зйомка для стартаперів

Стартап як формат ведення бізнесу стає все популярнішим в Україні. Вітчизняні підприємці переймають креативний досвід зарубіжних колег, тому ділова зйомка просто необхідна для формування і підтримки іміджу.

Вибір локації для зйомки повністю відповідає прихильності таких бізнесменів нестандартних рішень - це може бути креативний простір, оригінальний офіс і т.д. З огляду на популярність стартапів в США та інших країнах, підшукати цікаві референс для розробки власної концепції фотосесії не складе труднощів.

Ділова зйомка для держслужбовців

Сфера представників державного управління - особливий напрямок для фотографа. У цій галузі задіяні фахівці, що працюють в умовах багатозадачності і високого рівня відповідальності. Одночасно такі кадри (незалежно від займаної посади) залишаються особою державного апарату, тому для підтримки іміджу їм необхідна якісна зйомка.

Фотографу необхідно враховувати масу специфічних нюансів, притаманних цій сфері: багаторівневі узгодження, робота в умовах щільного графіка учасників зйомки, можливу наявність форми, бюджет, кількість кадрів на кожного співробітника і займана посада. Все це вплине на вибір референсів, обладнання та рішення інших підготовчих питань.

Бізнес-зйомка топ-менеджерів

Між керівниками державних і комерційних структур є чимало спільного: робота в умовах жорсткого розкладу, вміння діяти рішуче і одночасно обдумано. Це вимагає від фотографа не тільки певної художньої майстерності для передачі особливостей характеру людини, його ділової хватки, але і вміння підлаштуватися під мінливий графік клієнта.

Хоча такі люди зазвичай виглядають «з голочки» і часто не мають потреби в особливій підготовці до зйомки, їм рекомендується скористатися послугами візажиста, який «наведе лиск» і зробить обличчя свіже.