Про переваги відпочинку в Закарпатті

Ужгород, Мукачево, Хуст та інші міста, відомі першокласним сервісом і культурною спадщиною, приваблюють туристів з різних куточків України та сусідніх країн.

Основний ухил в Закарпатській області робиться на активні види спорту. Освоєння гірськолижних трас, спуски з високих схилів і піші прогулянки по засніжених вершин - всі ці послуги надають місцеві спортивні комплекси і жителі, котрі засвоїли ази альпінізму. А путівки в найкращі санаторії в Закарпатті ви зможете замовити на сайті sanatorii-zakarpattia.com. 

Адміністративним центром Закарпатської області є місто Ужгород, в якому проживають українці, росіяни, угорці та румуни. 

Наявність власного аеропорту і широкої транспортної розв'язки робить перебування на території міста цілком комфортним для приїжджих. Крім того, всі міста розташовані в Закарпатті сполучаються між собою за допомогою автобусів і залізниці. Близько 80% області займає Карпатський хребет, що, в цілому, і визначило основний ухил туристичного центру.

Пам'ятки Закарпаття

Однією з визначних пам'яток Закарпаття прийнято вважати місто Мукачеве, розташований в безпосередній близькості від адміністративного центру. Пам'ятники архітектури, розташовані тут на кожному кроці, не залишать байдужими приїжджих з інших куточків планети. Для того щоб прогулятися по центру і відвідати місцевий замок досить пішки подолати кілька вулиць у самого залізничного вокзалу. Місцеві жителі проводять екскурсії за помірну плату і розповідають дивовижні історії, пов'язані з Мукачівським замком.

За межею Ужгорода розташований великий монастир, на екскурсії в який відправляються ті, кому хочеться спокійного плину життя і відпочинку від галасливих міст. Місцеві послушники і монахи проживають в атмосфері повного спокою, не ведуть відлік часу і займаються церковними справами. Відомі випадки, коли приїжджі залишалися в монастирі на кілька днів для того щоб сильніше відчути особливості такого способу життя.

Відпочинок в Закарпатті взимку і влітку

Справжній туристичний бум відбувається в Закарпатській області з листопада по квітень. В цей час товщина сніжного покриву досягає оптимального рівня, що дозволяє туристам обкатувати нове обладнання і освоювати інвентар. На території курортів діють:

  • пункти прокату спорядження та інвентарю;
  • спортивні комплекси;
  • групи навчання лижного майстерності;
  • можливість індивідуальних занять з інструктором;

Переваги зимового відпочинку в Закарпатті очевидні. Це і активне проведення часу, і відвідування цікавих піших екскурсій. Влітку на зміну гучному гірськолижного курорту приходить спокій і роботи по підготовці до відкриття наступного сезону.