SMM як ефективний інструмент розкрутки бізнесу

Соціальні мережі стали популярною ареною для реклами і просування бізнесу. Аудиторія таких ресурсів, як Facebook, чи Instagram налічує сотні мільйонів людей, тому розміщення товарів на цих майданчиках приносять значний результат.

SMM-просування, яке пропонує зокрема веб-студія Artjoker  є на сьогоднішній день одним з найефективніших каналів залучення клієнтів, який використовується абсолютно в різних напрямках. У медіасередовищі, яке щодня змінюється, необхідно завжди встигати стежити за змінами інтересів аудиторії і появою нових трендів.

Комплекс заходів, що проводяться в соціальних медіа, дозволяє вирішити ряд бізнес-задач, в тому числі і залучення трафіку на сайт вашого проекту. Основний акцент при цьому робиться на створення контенту, який є невід'ємною частиною процесу приваблення аудиторії.

SMM-менеджер є сполучною ланкою в ланцюжку: бізнес - соціальні мережі - клієнт - продажі. Він займається розвитком аккаунта в соціальних мережах і відповідає за залучення передплатників, за спілкування з ними і формування у них позитивних асоціацій з брендом. 

Які завдання виконує SMM

SMM - це не тільки стимулювання продажів, а лише частина комплексу робіт в соціальних мережах або її кінцева мета. Так, стимулювання продажів - головний результат, якого хоче добитися будь-яка компанія, але не єдине, до чого варто прагнути.

Однак переваг SMM-просування предостатньо і ось основні:

  • Підвищення впізнаваності бренду. В основному на це впливає ефект сарафанного радіо, на яке, в свою чергу, впливає грамотна розкрутка і мотивація користувачів розповісти про вас своїм друзям.
  • Формування лояльності. Припустимо, ви шукайте подарунок на День Народження своїй дівчині і забиваєте в пошуковик наступний запит: що подарувати дівчині на День Народження, інтернет-магазин. Заходьте на один з перших сайтів, які вам видав пошук, купуєте подарунок і йдіть, забувши про цей інтернет-магазин раз і назавжди.
  • За допомогою SMM компанія зможе закріпити клієнтів за собою. Учасники спільноти не тільки ознайомляться з асортиментом, а й з відгуками, а також зможуть взяти участь в конкурсах і т.д. Але, найголовніше - ви завжди будете на очах у ваших клієнтів і вони вже точно не забудуть про вас і повернуться знову.
  • Протидія негативу. Власна сторінка в соціальних мережах допомагає компанії своєчасно реагувати на негатив і, при його грамотної відпрацювання, зберігати позитивний імідж компанії. Ну а ви отримаєте своєчасну і чесну оцінку своїх послуг для вдосконалення свого сервісу.
  • Повернемося до стимулювання продажів. Соціальні мережі - відмінний донор трафіку. У тематичній групі розміщується відповідний пост, що веде на вашу сторінку, в результаті чого цільова аудиторія цієї групи переадресовується до вас.

Скільки чекати результатів

Практично кожен замовник чекає швидкого результату, що не дивно, адже він заплатив гроші, довірився малознайомим людям і хоче, щоб нарешті «крига скресла». Однак для здійснення перших продажів потрібно неабияк почекати, особливо, якщо компанія маловідома. Скільки? В середньому 2-3 місяці. Що відбувається за цей час:

  • «Вивуджування» клієнтів, які могли б зацікавитися вашою послугою або продуктом. Не забувайте, люди в соціальні мережі приходять розважатися, а не купувати конкретні товари від невідомого виробника.
  • Створюються довірчі відносини між вами і користувачами, налагоджується діалог з аудиторією.
  • Поступово приходять реальні клієнти, які допомагають не тільки зростанню продажів, але і формування позитивного іміджу.