5 головних правил вибору квартири в новобудові

Попит на житло в Києві і інших містах з кожним роком зростає. У місті щорічно зводяться нові будинки. Але купуючи житло в новобудові, легко зробити помилку. Прислухайтеся до порад фахівців і ви зможете вигідно вкласти гроші в нерухомість

Перевірка забудовника

У рекламних буклетах багато привабливих пропозицій про продаж квартир в нових ЖК. Хтось заманює покупців заниженими цінами, інші компанії пропонують безпроцентну розстрочку. До речі де зараз можна знайти квартиры новостройки Киева по акции ви дізнаєтесь на сайті stroyobzor.ua

Але саме від надійності забудовника залежить, чи отримаєте ви в підсумку житло, яке вам обіцяли.

Щоб мінімізувати ризики, вивчіть наступну інформацію:

  • установчу документацію фірми;
  • дозвіл на будівництво;
  • історію компанії, її партнерів, кредиторів, клієнтів;
  • відомості про фінанси на будівництво.

Не забувайте про репутацію компанії. Почитайте відгуки на форумах, щоб зрозуміти, чи задоволені покупці зданими житловими комплексами. Випадки довгобудів і обманів зустрічаються. Переконайтеся, що забудовник вчасно здає об'єкти.

Район

Виділивши надійні будівельні компаніями, можна вивчати розташування новобудов. Вибір району залежить від декількох факторів:

  • Близькість будинку до важливих місць. Будь-яка людина хоче мати можливість швидко добиратися до родичів, місця роботи, соціальних об'єктів. Подумайте, скільки часу ви будете витрачати на щоденну дорогу додому.
  • Відстань від промислових об'єктів. Врахуйте, що навіть сквери і парки не зможуть нейтралізувати небезпеку шкідливих вихлопів.
  • Відсутність шуму транспорту. Також автомобілі погано впливають на якість повітря.
  • Наявність парків поблизу. Ви зможете приємно проводити час поблизу будинку.
  • Парковки біля будинку.
  • Відсутність поблизу будинку ринків і оптових баз.
  • Зручно заздалегідь розглянути новобудови на карті міста. Ви відразу зможете вибрати об'єкти в найбільш привабливих мікрорайонах.

Панельні, цегельні і монолітні будинки

На ринку новобудов Києва по акції представлені монолітні, цегельні і панельні будинки. У панельних будинках вартість квадратних метрів нижче. Але у цих квартир свої мінуси. В першу чергу це стосується поганої звукоізоляції. Крім того, не можна буде зробити перепланування, оскільки міжкімнатні стіни несучі. Зводяться панельні новобудови протягом 8-10 місяців і своєю дешевизною залучають інвесторів.

Особливість монолітних будинків - це зручні планування. Тут стелі завжди вище. У квартирах хороша звукоізоляція і в цілому жити комфортніше. Однак на будівництво будинку потрібно до 2 років.

Якщо на першому місці стоїть комфорт, можна придбати квартиру в цегляному будинку. Традиційно це найкращі квартири з представлених на ринку. Але зводять такі будинки протягом декількох років.

Поверх

Якщо ви мрієте про квартиру з видом на море, чи парк, дізнайтеся, чи не стане в найближчі роки цей вид закритий наступним будинком. 

Для життя найбільш комфортними є поверхи з 5 по 8. При поломці ліфта можна піднятися по сходах. Починаючи з 4 поверху вже не так чути шум машин і гул нічних гуляк.

Будьте уважні при покупці квартири на другому або третьому поверсі. Якщо на перших поверхах бари і ресторани, ночами ви будете чути шум. Варто побоюватися і козирків магазинів, на яких традиційно накопичується бруд.

На нижніх поверхах немає гарантій попадання сонячного світла у вікна. Часто немає сонця через дерева або сусідніх будинків.

Розташування і планування квартири

Ціна на новобудови Києва залежить і від інших факторів. Багато нехтують розташуванням житла щодо сторін світу. А даремно. Найбільш зручними є квартири-розпашонки, оскільки їх легко провітрити, забезпечивши приплив свіжого повітря. У них легко вибрати кімнату для спальні або дитячої кімнати.

Небезпечно вибирати квартиру з прилеглим балконом від сусідів. З нього в квартиру можуть потрапити грабіжники. Не варто селитися в квартирі, що примикає до ліфтовій шахті або сміттєпроводу. Буде дуже шумно.

Вивчайте детально інформацію про новобудову і про майбутній квартирі. Зіставте сподобалися об'єкти з нашими рекомендаціями, і ви зможете зробити кращий вибір!