Страхування від затримки рейсу: особливості

Медичне страхування є обов’язковою вимогою для кожного туриста, який збирається їхати за кордон, незалежно від терміну чи пункту призначення.

Медичне страхування є обов’язковою вимогою для кожного туриста, який збирається їхати за кордон, незалежно від терміну чи пункту призначення. Стандартний поліс передбачає відшкодування витрат на медичні послуги в разі форс-мажорних обставин (наприклад, травми на відпочинку). До більшості пакетів включені також послуги стоматолога. Є й розширені, які містять вигідніші для туристів пропозиції.

Найбільш неприємними під час подорожі є затримки рейсів і проблеми з багажем. Таких випадків не завжди можна уникнути, адже вони трапляються з вини працівників аеропорту, авіакомпанії або непередбачених ситуацій. Щоб знизити витрати туристів, зумовлені цим, страхові компанії пропонують розширені поліси, які містять у собі й ці варіанти. Їх можна придбати онлайн та офлайн. Електронний страховий поліс можна оформити в компанії «Теком» – це дуже зручно, швидко та просто.

Страхування багажу

Втрата чи пошкодження речей під час перельоту – ситуація, у яку може потрапити будь-хто. Іноді після виходу з літака турист не може забрати свої речі, бо вони:

  • відправлені іншим рейсом;
  • втрачені;
  • знаходяться в неналежному стані через неправильне пересилання.

Відомі й випадки крадіжки цінних речей: грошей, коштовностей. Щоб розібратися з такою ситуацією, туристові доводиться спілкуватися з працівниками аеропорту чи авіакомпанії. Це займає багато часу. Якщо ж відкрити поліс із можливістю відшкодування за втрату або пошкодження багажу, усіма такими питаннями буде займатися страхова компанія.

Компенсація в разі включення такої послуги передбачає виплату суми близько 100 євро. За ці гроші турист зможе придбати речі першої потреби замість втрачених.

Страхування від затримки рейсу

Така ситуація теж дуже неприємна, особливо в тому випадку, якщо ви летите з малими дітьми й змушені очікувати в аеропорту багато годин. Страхування від затримки рейсу актуальне для тих, хто подорожує з пересадками або збирається у відрядження. Правила аеропортів передбачають, що в разі затримки рейсу більше ніж на 4–6 годин або його скасування пасажирів повинні поселити в готель та забезпечити харчуванням із компенсацією витрат. Але на практиці таке буває не завжди. Дуже багато відомо випадків, коли пасажирам доводиться чекати рейсу без надання належних умов дуже довго.

Страхування від затримки або скасування рейсу передбачає виплату відшкодування близько 100–150 євро. Цього достатньо, аби придбати продукти та заселитися в готель на час очікування. Щоб отримати гроші, потрібно зберегти всі чеки, пов’язані з оплатою їжі та проживанням за кордоном. Їх надають страховій компанії після повернення.

Комплексний поліс

Дуже зручною є пропозиція оформлення розширеного поліса, який покриває більшість непередбачуваних і неприємних випадків під час подорожі. Застрахована особа отримує компенсацію в разі:

  • пошкодження або втрати речей, які були здані в багажне відділення на час перельоту;
  • скасування рейсу через погану погоду, технічні або інші причини;
  • затримки вильоту;
  • відсутності вільних місць у літаку при наявності у пасажирів квитка на цей рейс (такі випадки називають овербукінгом);
  • нещасного випадку, через який переліт довелося скасувати (смерть або тяжка хвороба близької людини, травма тощо).

Для отримання виплат пасажир надає страховій компанії чеки або інші документи, які підтверджують настання страхового випадку.