Типові помилки при експлуатації кондиціонера

Не завжди неправильна робота побутового кондиціонера - це наслідок його несправності. Перш ніж дзвонити в сервісний центр, прочитайте рекомендації по правильному користуванню системою кондиціонування - можливо, ви допустили одну з поширених помилок. У більшості випадків виправити її можна самостійно.

Як правило, незважаючи на прикладену до всіх виробів подібного типу «Інструкцію по експлуатації кондиціонера», користувачі в своїй більшості педантично з року в рік роблять одні й ті ж порушення цих правил та інструкцій. Якщо ви придбали дійсно якісне функціональне обладнання, для прикладу gree кондиционер, це ще не означає, що його можна піддавати екстремальним випробуванням. Любий побутовий прилад, яким би він не був надійним, потребує належного догляду.

Запуск кондиціонера здійснюйте в межах дозволених інструкцією температур повітря

Найбільш поширеною помилкою при експлуатації кондиціонера є його запуск при мінусових температурах, а саме температурі, яка нижче, ніж вказано в інструкції по його експлуатації. При такому порушенні, наприклад, коли гранична мінусова температура повинна бути більше 10 ° С, а запуск виробу проводиться при нижчих мінусових температурах, то це загрожує виходом з ладу компресора кондиціонера, а це майже половина вартості всього пристрою.

Сушка білизни в зоні теплообмінника забороняється!

Інструкцією категорично забороняється робити перешкоди нормальному доступу повітря до зовнішніх теплообмінників кондиціонера. Але, незважаючи на це, часто господарі квартири саме такі місця, облюбували для сушіння різного одягу і білизни, тим самим грубо порушуючи всі режимні параметри нормальної роботи кондиціонера або спліт системи кондиціонування свого житла. Такі порушення завжди ведуть до перегріву кондиціонера і передчасного виходу його з ладу.

Швидке охолодження приміщення в спеку

Також досить частою помилкою при експлуатації кондиціонера є те, що господар квартири, прийшовши додому з «спеки», прагне до якнайшвидшого охолодження приміщення шляхом включення кондиціонера на його максимальну потужність.

Такі необдумані його дії можуть призвести не тільки до передчасного виходу з ладу компресора кондиціонера, але і до такого неприємного для його здоров'я факту, як переохолодження організму, що, як правило, закінчується діагнозом лікаря типу «ГРЗ», а то й гірші - «пневмонія ».

Коли ж включення кондиціонера задається його таймером, за 1,5 - 2 години до планованого приходу додому, і температура в кімнаті в цей час вже досить низька порівняно з зовнішньої, то хвороба господарям забезпечені стовідсотково!

Як бути з обслуговуванням кондиціонера?

Основна маса користувачів техніки для комфорту, встановивши одного разу кондиціонер, просто забувають про те, що за будь-якою технікою необхідний відповідний догляд.

Сервісне обслуговування кондиціонерів передбачає певний перелік робіт, які необхідно провести на обладнанні, для забезпечення його оптимальної працездатності. Ось про це то, як правило, і забувають користувачі.

У теплу весняно-літню пору, необхідно щомісяця проводити промивку мильною теплою водою фільтрів повітрозабірника. Крім цього дані фільтри також необхідно періодично чистити і своєчасно міняти.

Де ставити внутрішній блок спліт системи?

Істотним промахом є існуюча думка, що внутрішній блок спліт системи або кондиціонера можна встановлювати неподалік ліжка або дивана. Це істотна омана, яка може призвести до виникнення у вас різного роду «хвороб», як вам здається з нічого. А виходять всі вони від переохолодження організму, і особливо коли він розслаблений і відпочиває.

Електромережу готуйте до суттєвих навантажень

Характерною і далеко не завжди безпечної помилкою, є включення кондиціонера в слабку електромережу, бо потужність даного виробу створює на неї істотне навантаження, а коротке замикання в електропроводці загрожує серйозними наслідками, не завжди приємними.

З цієї причини кондиціонер повинен мати окрему електропроводку, що живить тільки його, причому з відповідним запобіжником-автоматом в електрощитовій.