VW припинить продавати автомобілі з ДВС в Європі з 2035 року

Цей поїзд вже не зупинити - автовиробники тотально переходять на електричну тягу! Керівник відділу продажів Volkswagen Клаус Целлмер в інтерв'ю німецькій газеті Muenchner Merkur зізнався, що з 2035 року компанія перестане пропонувати європейцям автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння.

Не сказати, що така заява викликала сильне здивовання, оскільки в останні місяці автовиробники вже оголосили про подібні «зелені» плани - всі вони прагнуть звести нанівець викиди вуглекислого газу, щоб відповідати посилюваним екологічним нормам в Європі.

У тому ж інтерв'ю Целлмер також зазначив, що крайній термін для США і Китаю настане трохи пізніше, але конкретний період топ-менеджер не згадав. У Південній Америці і Африці цей крок займе «набагато більше часу», оскільки обидва регіони ще не готові до переходу на електрокари з законодавчої точки зору і через відсутність необхідної інфраструктури.

А тим часом прийом заявок на Volkswagen CUPRA розпочато на сайті cupraofficial.com.ua. офіційного дилера CUPRA в Україні.

Варто звернути увагу також на те, що термін переходу на батарейні автомобілі встановлений поки тільки для самого бренду Volkswagen, а не для всієї групи компаній. Втім, попередній період для брендів, що входять до складу концерну, вже озвучений - автопарк VW хочуть зробити повністю нейтральним до CO2 до 2050 року.

У цьому контексті нещодавно агентство Reuters з посиланням на німецьке видання Süddeutsche Zeitung повідомило про те, що Audi проводить на пенсію автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння вже через п'ять років.

Нібито термін радикальної реформи модельного ряду позначив сам Маркус Дюсманн - глава марки, назвавши топ-менеджерам і представникам профспілок точний рік запуску останнього Audi з ДВС - це станеться в 2026-м. І так, гібриди теж потраплять у немилість, поступившись місцем чисто батарейним машинам.

Втім, навіть якщо все піде за планом, відразу бензинові і дизельні Audi з продажу не зникнуть. Представлені раніше моделі продовжать випускати до закінчення життєвого циклу. Так що зараз саме час робити ставки, яка з моделей завершить «нафтову» еру в історії знаменитої компанії.