Важливі критерії при виборі сантехніки

Час від часу, в помешканні, потрібно оновлювати інтер’єр. Робити капітальний або частковий ремонт, змінювати сантехніку та меблі. Якщо вибирати шпалери чи плитку легше, згідно загального дизайну, то щоб придбати вдало начиння в ванну кімнату і санвузол, потрібно знати на які критерії орієнтуватись. Важливу роль, зокрема, грає виробник, наприклад продукція hansgrohe, яку легко можна замовити в інтернеті.

Види за матеріалом виготовлення

Сантехніку виготовляють з різних матеріалів. В торгових точках зустрічаються вироби із:

  • Порцеляни - матеріал відрізняється дуже гладкою поверхнею. Завдяки технологіям, які застосовують при виготовленні, вироби із порцеляни виглядають вишукано і не потребують дуже прискіпливого догляду. Експерти радять в кімнатах, де немає опалення, встановити саме таку сантехніку. Вона не дешева, але має свої переваги, зокрема, міцність і надійність.
  • Фаянса - більшість користувачів вибирають саме таку сантехніку. Вона значно легша за порцелянову і має нижчу ціну. Поверхня виробів не дуже гладка, тому необхідно ретельніше доглядати.
  • Композитних матеріалів - відрізняються винятковою міцністю. Їм не страшна побутова хімія та випадкові механічні пошкодження. Нагадують природний камінь. Вироби ідеально гладкі, мають гарний вигляд. Єдиним мінусом такої сантехніки може бути ціна, вона зависока для середнього бюджету.
  • Мармуру - натуральний матеріал. Відзначається високою міцністю. Однак поверхня виробів не ідеально гладенька, тому потребує гарного догляду. Що стосується ціни, то вона теж порівняно висока, зате мармурова сантехніка має оригінальний, навіть розкішний вигляд.
  • Скла - все частіше можна побачити сантехніку, виготовлену із органічного скла. В минулі часи такий матеріал вважався не практичним, та при додаванні певних домішок, посилилась міцність і безпечність. Така сантехніка має незвичний вигляд, а також потребує гарного догляду, бо на поверхні залишаються сліди від води, миючих засобів тощо.

Всі матеріали мають свої переваги та недоліки, вибирати варто, керуючись не тільки розміром гаманця, але й здоровим глуздом.

Що враховувати при виборі?

Мало сантехніку просто придбати, її ще потрібно встановити, тобто приєднати до каналізації, підвести воду. Важливо щоб кран для біде чи злив в унітазі працювали бездоганно і правильно. Бажано, перед тим як починати вибирати, порадитись з фахівцями відносно розмірів отворів, кута наклону, виду кріплення і т.п.

В загальному, для різних видів сантехніки, критерії вибору практично схожі. В першу чергу варто звертати увагу на:

  • Матеріал виготовлення. Вибір досить широкий, та краще придбати не дуже дорогі, але практичні речі, які, в разі потреби, можна легко замінити.
  • Спосіб кріплення. Особливо це стосується унітазів. Існують сучасні методи, які дозволяють все заховати, щоб вигляд був максимально лаконічний і естетичний. Та ремонт, в такому випадку, може ускладнюватись відсутністю повноцінного доступу.

Виробника кожен вибирає за смаком і фінансовими можливостями. Експерти рекомендують звернути увагу на європейські бренди.