Суть і актуальність біологічного очищення стічних вод

Акумуляція на присадибній ділянці забруднених стоків, неприємний каналізаційний запах в безпосередній близькості до житла - ці та інші негативні чинники змушують власників приватних помешкань встановлювати додаткове обладнання - системи біологічного очищення стічних вод.

Окрім перелічених вище причин системи фільтрування стоків потрібні і для нормальної життєдіяльності рослинності, і для отримання чистої води з колодязів иа свердловини. Для вирішенню цих та інших важливих питань на сайті ukrenergo.pro компанії ООО "Укренерго.Про" пропонуються сучасні ефективні   станції біологічного очищення, а також інше надійне очисне і насосне обладнання.

Технологія біологічного очищення стоків 

Здатність певних видів мікроорганізмів знищувати органіку є основою сучасної технології біологічного очищення. На сьогоднішній день використовуються 2 види біологічного очищення: анаеробний і аеробний. В основі першого процесу є безкиснева нейтралізація органічних речовин. Щодо аеробної технології, то у цьому випадку мікроорганізми руйнують органіку в кисневому середовищі.

Загалом, процес біологічного очищення може реалізуватися в природніх умовах, або ж в створених спеціально для цих завдань конструкціях. В штучних очисних спорудах завдяки примусовій подачі повітря і застосуванню спеціальних технологій відбувається максимально швидке окислення забрудненого середовища, і мінімізуються викиди в довколишнє середовище шкідливих для довкілля речовин.

Особливості і перваги систем біологічного очищення 

В контексті функціональності, безпеки і ефективності, дана технологія має досить багато переваг:

  • Нейтралізація шкідливих неприємних каналізаційних запахів у зоні життєдіяльності, і мінімізація забруднень грунту. 
  • Простота експлуатації. Завдяки конструктивним особливостям системи біологічного очищення монтуються один раз, без необхідності розбирання. Такі капітальні довговічні конструкції використовуються десятиліттями, не втрачаючи своїх первинних функціональних властивостей. Окрім цього вони прості в процесі експлуатації. Фактично обслуговуючому персоналу необхідно лише регулярно видаляти назовні тверді нечистоти.
  • Очищена після знищення мікрофлори, і токсичних речовин вода може використовуватися повторно в технічно-побутових цілях (зрошення рослинності, та ін.).
  • Отриманий в результаті біологічного очищення мул, збагачений спеціальними торфяними сумішами є ефективним природним добривом для рослинності на присадибній ділянці. Окрім того автоматично відпадає необхідність у вивозі і утилізації стоків. 
  • Завдяки системі біологічного очищення вирішується проблема відповідальності (штрафні та інші адміністративні санкції). Справа у тому, що законодавство суворо карає за забруднення довколишнього середовища нечистотами. І без відповідних установок очищення, чи, тим  більше, наявності централізованої каналізаційної системи практично неможливо дотримуватися встановлених державних санітарних норм.