"Підводні каміння" і помики при виборі хостинга для

Багато як простих користувачів, так і крупних компаній при виборі хостингу для свого веб-ресурсу допускають одні і тіж аналогічні помилки.

В даному огляді ми розглянемо їх, і розповімо на що варто звертати увагу, щоб обраний тариф відповідав всім потребам інтернет-проекту. А тут ви дізнаєтесь про діяльність компанії BESTHOSTING. яка на вигідних умовах пропонує якісний хостинг для різних типів сайтів, вибір домену, оренду серверів, надійні системи захисту даних, і інші послуги в сфері мережі Інтернет.

Почнемо з основного підводного каменя, об який спотикаються недосвідчені вебмастера, намагаючись заощадити на розміщенні сайту.

Безкоштовний тариф

У такої послуги є тільки одна перевага - за хостинг не потрібно платити. Все інше можна віднести до недоліків:

  • Мінімальні ресурси, диск і оперативна пам'ять відразу відсівають сайти з високою і середньою відвідуваністю. На безкоштовному хостингу зможуть працювати тільки простенькі, не вимогливі проекти з невеликим числом відвідувачів.
  • Відсутність технічної підтримки та резервного копіювання змушують самостійно вирішувати питання, пов'язані з доступність сайту і його збереженням.
  • На сайті буде присутня реклама, за яку ви не будете отримувати винагороду. І прибрати її теж не вийде.
  • Відсутність гарантій з боку провайдера. Не платите гроші, а значить і не можете вимагати будь-якого якості наданої послуги.
  • Крім того, в окремих хостерів діють додаткове правила. Наприклад, деякі можуть зажадати верифікацію з відправкою сканів паспорта. Інші ж дозволяють розміщувати безкоштовно тільки некомерційні проекти, а всі інші - виключно за гроші.

Загалом, безкоштовний хостинг - це варіант для школярів, або в крайньому випадку для тестування, але ніяк не для інтернет-комерції. Тому не намагайтеся економити на якості майданчика для сайтів.

Але бувають і зворотні ситуації, коли в пошуках якісного хостингу, власник не вникає в технічні потреби проекту, а йде на поводу маркетингових прийомів, і сподівається обзавестися надійним майданчиком просто вибравши тариф дорожче.

Дороге - краще?

Якщо коротко, то ні, далеко не завжди. Вартість тарифу залежить не тільки від потужності, а й від розміру дисків, а також набору опцій, які можуть не знадобитися. Навіщо брати хостинг з накопичувачем на 10 ГБ, якщо ваш сайт важить всього 100-200 МБ? Те ж саме стосується і кількості баз даних.

Крім технічних параметрів, у вартість оренди входить націнка хостера. У різних компаній вона може значно відрізнятися, тому на виході тарифи з однаковими характеристиками часто різняться в кілька разів.

Щоб вибрати хостинг для сайту без переплат, бажано використовувати онлайн-сервіси, що дозволяють порівняти тарифи від різних провайдерів.

Параметри хостингу - не пустий звук

Для віртуального хостингу характерними параметрами є:

  • кількість сайтів на акаунті;
  • тип і розмір накопичувачів;
  • кількість БД;
  • підтримка мов PHP і Python;
  • наявність SSH доступу;
  • локація серверів;
  • тип панелі управління.

Сюди ж варто додати можливість запускати скрипти за розкладом. За це відповідає планувальник Cron. Потрібна така опція не для всіх сайтів, але на деяких вона активно використовується.

Особливості гнучких тарифів

Більшість тарифних планів мають фіксовані параметри, які надаються на умовах абонентської плати. Але останнім часом стали зустрічатися і, так звані, «гнучкі» тарифи, які збираються користувачем з окремих опцій за принципом конструктора. В теорії такий підхід мав би забезпечити максимальну вигоду, оскільки клієнт платить тільки за те, чим користується. На цьому і побудована маркетингова компанія по просуванню подібних послуг.

На практиці, вартість опцій в гнучких тарифах істотно завищена. В результаті, при однакових характеристиках, вони виходять завжди дорожче класичних тарифних планів. Тому для реальної економії слід вибирати відповідний тариф саме з фіксованих.

Користувацька угода

Цей документ пропонується кожному клієнту для ознайомлення перед підписанням договору. Більшість з нас просто перегортає угоду, і ставить галочку навпроти пункту «Ознайомлений». Це ще одна типова помилка.

В угоді описуються умови співпраці, включаючи вартість послуг, порядок її зміни, правила і обмеження для користувачів. Дуже може бути, що тематика вашого проекту на серверах певного провайдера просто заборонена, і після оплати ви можете залишитися ні з чим, якщо у провайдера немає гарантованого повернення коштів. Але знову ж таки, про це теж написано в угоді, яке, на жаль, практично ніхто не читає.

Уточнювати подібні моменти має сенс до внесення оплати за послуги хостингу та перенесення сайту.