Специфіка оформлення посвідки на проживання в Україні

Кількість іноземних громадян на території України збільшується з року в рік. Прибувають вони в силу різних обставин, від характеру яких залежить - який буде потрібно оформляти документ. Наприклад, якщо громадянин іноземної держави встигає досягти своїх цілей протягом 90-денного періоду, то йому цілком вистачить отримати візу рівня D.

Якщо ж іноземці розраховують залишитися в Україні до кінця життя, то в цьому випадку їм буде потрібно ПМЖ. Ну а якщо переїжджати в країну іноземний громадянин не планує, але 90-денного терміну для вирішення своїх проблем йому мало, то на цей випадок існує ВНЖ - вид на проживання. Оформивши тимчасовий ВНЖ, іноземець в залежності від підстав зможе проживати в Україні від півроку до 3 років. При цьому один раз отриманий ВНЖ можна продовжувати скільки завгодно, якщо зберігаються підстави.

На сайті https://onestep.consulting/migration/ukraine/trp/ ви дізнаєтесь про діяльність консалтингової компанії «ONESTEP Consulting», де вам допоможуть оперативно, без ризиків і зайвих переплат оформими тимчасовий вид на проживання в Україні.

 

Оскільки іноземці з тимчасовим ВНЖ часто змушені шукати роботу в країні, то їм важливо врахувати кілька моментом. В першу чергу необхідно оофрміть податковий ідентифікаційний номер (residence ID / tax ID), далі оформляється згода держави на працевлаштування іноземця - Дозвіл на роботу іноземця в Україні.

Законодавчі норми, що регулюють видачу ВНЖ, змінюються із завидною регулярністю. Наприклад, після того як Росія ввела війська в східну частину України, значно важче стало оформити посвідку на проживання в Україні для росіян, а сама РФ внесена в український список країн міграційного ризику.

Яка документація потрібна для реєстрації ВНЖ?

Щоб подати документи і отримати ВНЖ, іноземці звертаються до органів ГМС. Перелік необхідної документації в кожному випадку різна, так як она залежить від використовуваної підстави. Але незалежно від причин, які спонукали іноземця приїхати в Україну, йому потрібно готувати:

  • копію свого паспорта разом з перекладом, який ще й обов'язково знадобиться завірити в нотаріуса;
  • копію ідентифікаційного номера, якщо такий є;
  • ксерокопію медстраховки;
  • документацію з правових структур, що підтверджує відсутність судимості;
  • 4 світлини розмірами 35х45 мм.

Крім цієї обов'язкової документації, потрібно зібрати папери, що підтверджують, що у іноземця дійсно є вагомі причини для тривалого перебування в Україні.

Алгоритм дій при отриманні дозволу на проживання часто змінюється. Але в кожному разі для досягнення успіху і отримання ВНЖ потрібно дотримати безліч правових аспектів, врахувати всі вимоги і правильно оформити кожен папірець. А щоб уникнути непотрібних складнощів, слід звернутися до юристів, які скоротять термін процедури до мінімуму і забезпечать її успішне проходження.