Вибираємо СТО

Сучасні автомобілі є настільки високотехнологічними, що відремонтувати їх дідівським методом у власному гаражі, за допомогою набору ключів і молотка навряд чи вийде. А якщо хтось і наважиться на самостійне «хірургічне втручання» в організм свого залізного коня, то це навряд чи продовжить моторесурс автомобілю.

Тому при будь-якій несправності рекомендується звертатися до фахівців на станцію технічного обслуговування - там точно зможуть встановити як саму несправність, так і всі причини, її викликали. На сайті https://www.ultraservice.com.ua/nissan/ ви дізнаєтесь про СТО Ultra Service в Харкові, досвідчені добросовісні фахівці якого оперативно, якісно, і без зайвих переплат виконають ремонт будь-якої скадності автомобілів Nissan. 

Критерії вибору автосервісу

Щоб швидко і якісно полагодити машину - визначте чіткі критерії вибору. Вони повинні грати роль орієнтиру щоб не збитися в морі пропозицій.

Критерії правильного вибору автомобільного сервісу:

  • Якість, надійність, зручність, комфортність і професіоналізм;
  • Гарантійні зобов'язання;
  • Зручне розташування;
  • Гнучка система знижок;
  • Шанобливе ставлення;
  • Широкий спектр послуг;
  • Швидкість виконання робіт.

Зайшовши в приміщення СТО насамперед зверніть увагу на обстановку - якщо в майстерні брудно, на підлозі видно плями мастила, уздовж стін навалено запасні частини і інструменти, то це вже пряме свідчення неакуратності її працівників. Якщо механіку лінь прибратися на своєму робочому місці, чи стане він обтяжувати себе докладним усуненням причин несправності? Далі, обов'язково подивіться, чи є стенд з інформацією для потенційних клієнтів (наявність сертифіката, ліцензій і т.д.).

Зверніть увагу і на наявність спеціального обладнання в СТО, адже без нього практично неможливо здійснити повноцінний ремонт сучасного автомобіля. Якщо в автосервісі немає відповідних діагностичних стендів, несправності визначаються на око і на слух, то віддавати своє авто «на лікування» в таку майстерню явно не варто.

Працівники автосервісу

Не соромтеся при спілкуванні з працівниками майстерні задавати питання. Починаючи з того, який у механіка робочий стаж і закінчуючи докладним випитуванням можливих причин даної несправності. Само собою, ці питання задаються не від нудьги - постарайтеся з його відповідей скласти уявлення про компетентність. В офіційних СТО є велика текучка кадрів, і в багатьох з них працюють слюсарі - стажисти. Їх головна мета - набити руку під керівництвом досвідченого майстра в ремонті автомобілів, завести власну базу клієнтів і ... піти у вільне плавання.

Тому не варто дивуватися, якщо механік скаже вам на вухо: «Ти б краще зі своєю проблемою приїжджав до мене в гараж на вихідні - і дешевше буде, і якісніше». Відразу потрібно сказати, погоджуватися на таке не варто - то, що буде дешевше, то це так. Але ось якісніше - навряд чи! Тут варто згадати прислів'я «скупий платить двічі».

Як в СТО «розводять» клієнтів

Дуже часто буває, що ледь механік погляне на ваше несправне авто, відразу видає вердикт: «Потрібен терміновий капітальний ремонт!». Але, при цьому не потрібно забувати, що надання послуг з ремонту автомобілів - це теж бізнес. А в нашій країні у багатьох давно склалося переконання - «не обдуриш - не продаси». Саме тому в 50% випадків таке рішення про капітальний ремонт виникає у працівників майстерні не при огляді вашої машини, а при першому ж погляді на вашу фізіономію (працівники СТО, як і лікарі комерційних клінік, безпомилково визначають серед клієнтів «лохів»). Тому, якщо ви хоч трохи сумніваєтеся в необхідності капітального ремонту, то слід звернутися в інший сервіс. Якщо і там діагноз підтвердиться слово в слово, з таким же переліком причин неполадки, тоді ви зможете зітхнути спокійно - вас не обманули і «капіталити» двигун все-таки доведеться.

Навіть якщо майстер правильно встановив «діагноз», то це ще не означає, що він вирішив бути з вами чесним до кінця. Часто саме тут і починається головний акт під назвою покупка запасних частин. Вам запропонують на вибір - або ви самі купуєте потрібну запчастину, або майстерня ставить вам свою.

Деталь майстерні обійдеться, природно, дешевше. Саме тому, що ця запчастина або контрафактна, або стара, придбана де-небудь на розборці. Правда наполягати на встановленні своєї деталі працівники майстерні особливо не будуть. Вони з радістю візьмуть у вас куплену на ваші кровні нову деталь, але поставлять то все одно свою. А ваша нова запчастина знадобиться кому-небудь постійному клієнтові і за хорошу ціну. І чим дорожче вартість деталі, тим більше шансів, що вона не дійде до нутра вашого автомобіля. Єдиний вихід - особисто бути присутнім при складанні і розбиранні нутрощів вашої машини. 

Крім афери із запчастинами, в арсеналі нечистих на руку майстрів є ще безліч прийомів «розвести» на гроші клієнта - чайника. Скажімо, при діагностичному огляді вашого автомобіля можуть залити масла в повітряний фільтр або плеснути тосола в горловину заливки масла.

Ось вам і всі ознаки необхідного капітального ремонту - пробита прокладка блоку циліндрів (як мінімум). А значить, ремонт буде дорогим і довгим (ну, якщо клієнт додасть «на чай», то можна впорається з ремонтом і швидше!). На ділі ж така «проблема» легко буде усунена того ж вечора, як і зроблений копійчаний по суті ремонт, який став причиною відвідування СТО.